Még ügetek, de mit csináljak ha beugrik alattam vágtába?
Alapvetően egyetértek azzal, hogy egy ló nem gép, igenis lóként kell hogy viselkedjen, amibe teljesen belefér, hogy időnként megriad valamitől, vagy jókedvében ugrik kettőt, vagy hirtelen gyorsít, mert utól akarja érni az előtte menő lovat, stb. Viszont: mélyen elítélem azokat a lovardákat, ahol azelőtt elengedik futószárról a delikvenst, hogy megtanítanák vágtázni. Az sem a lónak, sem a lovasnak nem jó!!!
Alap, hogy addig senkit nem engedünk el futószárról, amíg nem képes elengedett kézzel ülni a lovon mindhárom jármódban, voltizson és nyeregben is!!! Sőt, én a szárat is úgy adom először a lovasaim kezébe, hogy futószáron vannak és úgy tanulják meg a lovat elindítani, megállítani, kisebbítik-nagyobbítják a kört, én csak a "mankó" vagyok, ha valami nem sikerül. Ily módon már elegendő önbizalommal és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy megkezdhessék a lovaglást a lovardában, szabadon. És így már egyikük sem kap szívbajt, ha véletlenül a ló beugrik vágtába. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!