Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Még ügetek, de mit csináljak...

Még ügetek, de mit csináljak ha beugrik alattam vágtába?

Figyelt kérdés
Én szívbajt kapok ha ez megtörténik....:)

2011. nov. 26. 08:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Hogy érted ezt? Remélem, még futószáron történik mindez. Ha igen, ne izgulj, az oktatód el fogja mondani, mit csinálj. Ha viszont egyedül engednek lovagolni úgy, hogy még soha nem vágtáztál, sürgősen keress egy másik lovardát!!
2011. nov. 26. 08:43
 2/21 A kérdező kommentje:
köszi..még futószáron vagyok :) de barátnőmet amikor 7 éves volt és NEM TUDOTT LOVAGOLNI ugyanez az oktató elengedte és szegény egymaga lovagolt..igaz hogy ő élvezte de én nem hiszem hogy élvezném amikor leesek anya meg eltilt a lovaglástól.. tehát arra akartam kilyukadni hogy meglehet hogy engem is majd elakar engedni amikor még elengedett kézzel futószáron se tudok vágtázni. :)
2011. nov. 26. 09:03
 3/21 A kérdező kommentje:
ja, barátnőmet az 1. órán engedte el...
2011. nov. 26. 09:07
 4/21 anonim ***** válasza:
74%
az a legnagyobb hiba,engem mondjuk anno elengedtek úgy,hogy csak ügetni tudtam,azt se normálisan,de csak futószáron és kiengedtek egy nagyobb kerülőre lépésben,tapasztalt lovasokkal,akik tudtak vágtázni és mondta anno az edző nekik,ha bármi baj van,valaki menjen vissza szólni,de alám meg olyan lovat adtak ami nyugis volt,tehát nem volt baj
2011. nov. 26. 09:16
 5/21 anonim ***** válasza:
81%
ELTILT A LOVAGLÁSTÓL, HA LEESEL? MILYEN SZÜLŐ AZ ILYEN????? AZ ESÉS BELE TARTOZIK A LOVAGLÁSBA..-.-" KERESS EGY MÁSIK SZÜLŐT.!
2011. nov. 26. 10:21
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fog eltiltani, mert engem is ezzel fenyegettek, de még 1-2 hónap kihagyással visszaengedtek. Ha beugrik, bár nem fog ha jobb helyen lovagolsz, akkor dőlj hátra, és szoríts, és kapaszkodj.
2011. nov. 26. 14:11
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, kiülöd. Bár általában azért a megijedés nem egyenlő a direkt munkavágtával, hiszen nem is számítasz rá, hogy megijed, plusz a tempó, és az időtartam is más. Folyamatosan szorítanod kell a comboddal, így nehezen eshetsz le, sose dőlj előre, a sarkad legyen mindig lenyomva! Minél lejjebb van a súlypontod, annál nehezebben esel le, az enyémnél lehet tudni, hogy mikor ijed meg, mert olyankor már előre az egekben van a feje, aztán ugrik meg, ilyenkor határozottan lovagold előre, és dőlj minél hátrébb. Ha félős, de nem ijed meg, csak nagyon fülelget, akkor (mint amúgy is) foglald le, lovagold határozottan előre, csinálj patanyom figurákat, hogy ne legyen ideje ijedezni, hanem rád figyeljen végig, így lekötöd a figyelmét. Egyébként az, hogy megijed a ló, hozzá tartozik, ez egy sima tulajdonságuk, nem kell félni tőle. Az meg, hogy eltiltanak, ha leesel, hát akkor akár már most abbahagyhatod, mert hogy előbb-utóbb biztos le fogsz esni, az is biztos...
2011. nov. 26. 14:15
 8/21 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy nem ijed meg a ló, ha jobb helyen lovagolsz? Komolyan ennyire nehéz a felfogásátok? Úr isten... A jó lovardákban nem ijed meg a ló, vak és süket, vagy mi? Minek lovagolsz akkor? Ülj műlóra, az nem csinál semmit... Szánalmas... Egyébként mi abban az élvezet, hogy mész körbe körbe, és semmit nem csinál a ló? Esni igenis kell néha, ijedjen csak meg a ló, rúgjon csak, ágaskodjon csak, ijedezzen csak, játsszon csak, így tanulsz meg lovagolni, nem úgy, hogy ülsz egy olyan lovon, ami soha semmit nem csinál... Komolyan, olyan jókat röhögök ezeken a válaszokon... Nagyon gáz vagy kedves utolsó valaki, aki azt írtad, hogy a jobb lovardákban nem ugrik be a ló vágtába..:DDD
2011. nov. 26. 16:44
 9/21 anonim ***** válasza:
78%

Alapvetően egyetértek azzal, hogy egy ló nem gép, igenis lóként kell hogy viselkedjen, amibe teljesen belefér, hogy időnként megriad valamitől, vagy jókedvében ugrik kettőt, vagy hirtelen gyorsít, mert utól akarja érni az előtte menő lovat, stb. Viszont: mélyen elítélem azokat a lovardákat, ahol azelőtt elengedik futószárról a delikvenst, hogy megtanítanák vágtázni. Az sem a lónak, sem a lovasnak nem jó!!!

Alap, hogy addig senkit nem engedünk el futószárról, amíg nem képes elengedett kézzel ülni a lovon mindhárom jármódban, voltizson és nyeregben is!!! Sőt, én a szárat is úgy adom először a lovasaim kezébe, hogy futószáron vannak és úgy tanulják meg a lovat elindítani, megállítani, kisebbítik-nagyobbítják a kört, én csak a "mankó" vagyok, ha valami nem sikerül. Ily módon már elegendő önbizalommal és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy megkezdhessék a lovaglást a lovardában, szabadon. És így már egyikük sem kap szívbajt, ha véletlenül a ló beugrik vágtába. :-))

2011. nov. 26. 16:52
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Gabka, ez így oké... De hiába tud vágtázni akár háttal állva a lovon, ha látod, így emlegeti ezt az egészet. A vágta teljesen természetes, csak egy jármód. Én még azt is élveztem, ha megijedt, vagy rúgott, még azt is, ha estem, mert tudtam, hogy csak fejlődök vele, ráadásul legalább nem volt olyan egyhangú az egész... Szóval oké, jól csinálod, meg minden, de azért ne kapjon már senki szívbajt attól, hogy gyorsabban megy a ló, én mindig arra vártam, hogy vágtázhassak... A másik, hogy eltiltják, ha leesik?! Mondom, akkor már most abba lehet hagyni a lovaglást, mert egyszer úgyis fogsz esni...
2011. nov. 26. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!