Hogy tudnám a 5 hónapos perzsa macskám megnevelni hogy mit szabad és mit nem? Mert van egy tengeri malacom és mindig beugrik hozzá .
Szia!
Bizony, a cicák pontosan tudják, hogy a gazdi mit enged meg és mit nem. Nálunk a kettős nevelés is csodálatosan látszik: a cica a férjem jelenlétében véletlenül se közelítené meg az ágyat, de reggel, amint a férjem kimegy a fürdőszobába már is ott ül a fejem mellett és engedélyt kér egy finom mau-val, hogy felugorjon, begömbölyödjön a hasamhoz és begyűjtse a reggeli simit. A rafinált kis jószág fél füle a fürdő ajtaján van és amint nyílik az ajtó, már ugrik is ki az ágyból, mintha soha nem járt volna ott.
Ami tengeri malacot illeti: valószínüleg egy "fedő" a terráriuma tetejére megoldaná a gondodat. A cica nem nagyon bírható jobb belátásra, ha magára hagyod a tengeri malacoddal valószínüleg mindig be-be fog hozzá ugrani.
Szia.
Csatlakoznék közvetlen előttem íróhoz,én is egy "fedőt" javasolnék a terráriumra,mert sztem azért ugrik be a cicád,mert szeret minél körülzártabb térben aludni és el lenni,valamint azért,mert gondolom forgács van bent a röfinek,és az a cicusnak egy nagyon kényelmes meleg fekhely,na a lakótársról ne is beszéljünk...
Szerezzetek rá tetőt,és szóljatok rá a cicusra párszor erélyesen,hogy nem szabad,vagy ha már erre sem hallgat,ijesszetek rá egy kicsit egy "siccinnennel",és legközelebb kétszer is meggondolja,oda megy-e.
Az lehet, hogy még nem bántja a malacot, de később talán igen! (bár a perzsacicák igen lusta jószágok...) A ketrecet meg nem azért írtam, hogy nem lenne esetleg elég mozgástere a malacnak, hanem azért, mert abból jobban érhetik az ingerek! És szabadabbnak érezheti magát, meg nem csak mindig felülről érkeznek számára a dolgok...
De ha nem akarsz ketrecet (aláírom, nem vmi olcsó) akkor meg erősíts egy szúnyoghálót vagy vmi ilyesmit a terrárium tetejére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!