2 hónap múlva születik a kisbabánk, van egy ivartalanított 6 éves kandúrunk, szobacica, agyon van kényeztetve. Kiskora óta nem bírja elviselni a zárt ajtókat, még a fürdőt is nyitva kell hagyni, ha bent vagyok, különben megy a hiszti, kapar, nyávog. Velünk alszik kiskora óta, amint készülődünk lefekvéshez, már befészkeli magát az ágyba és reggelig bújik és velünk van. Mondták, hogy ha meglesz a baba, akkor velünk sem aludhat (a gyerek 1 éves koráig velünk lesz a hálóban) és a baba szobából is ki kell majd zárni.
Szerintetek van esély ennyi idős cicát megváltoztatni és megtiltani olyat, amit eddig szabad volt? Van valakinek jó ötlete, hogy kezdjek hozzá?
Nem könnyű eset,az enyém is pont ilyen.Annyira kötődik hozzám hogy az hihetetlen.Próbáltam én is leszoktatni ,de nem sikerült,most már 14 éves.Beletörődtem,de örülök is neki hogy ilyen.
2010. jún. 1. 17:51
2/11 anonim válasza:
Hát csak is hozzá szoktatással lehet. Fegyelmezéssel.
2010. jún. 1. 17:51
3/11 anonim válasza:
nehéz lesz,de kezd el most.talán sikerül.este ne engedd be a szobátokba,aludjon külön.ha kaparászik,nyávog,hagyjad,ha nagyon elviselhetetlen zárd be valahova,ahonnan nem hallatszik át.Először ezt próbáld meg.Aztán ha bemész a fürdőbe,és nyávog ő kinn,hagyjad.majd csak abbahagyja.ha nagyon ideges vagyok,rázd rá a kezed,ne üsd meg de fegyelmezd.és gratula a babóhoz:)én is 2 hónap múlva szülök.
2010. jún. 1. 17:58
4/11 anonim válasza:
Egyszerűen csak csináld azt amit akarsz. Ha te nélküle akarsz aludni akkor kirakod és kész. Ha nem mehet be valahova akkor bezárod az ajtót és had nyávogjon. Ennyi. Egy idő után felfogja hogy nem az van amit ő akar. Nem fog belehalni egy kis kellemetlenségbe.
2010. jún. 1. 17:58
5/11 anonim válasza:
Nem tudsz mást csinálni, mint mostantól kezdve csukva tartani a hálószoba ajtaját. Egy pár éjszakát biztosan végighisztizik majd a cicus, aztán beletörődik a helyzetbe és megszokja. Mindenesetre ne az utolsó pillanatra időzítsétek a szoktatását, hogy még jól ki tudd aludni magad, mielőtt jön a baba.:)
Egyébként lakásban tartott, oltott, féregtelenített macska semmilyen veszélyt nem jelent a kisbabára. A szomszédunkban orvosházaspár lakik, három macskájuk van, mikor legutóbb náluk voltam, az egyik a héthónapos unoka kiságyában aludt békésen. Szóval mániásan elzárni sem kell az állatot.
Egyébként meg nemrég olvastam, hogy amelyik gyerek állatok közt nő fel, annál később jóval kisebb eséllyel alakul ki bármilyen allergia, mint a steril körülmények között tartott gyerekeknél.
2010. jún. 1. 18:00
6/11 anonim válasza:
Macskát(felnőttet)már nem lehet fegyelmezni.
Ha hisztis öntörvényű,akkor nem tanácsos megtartani,bármennyire szeretitek is. Az első hozzászóló nem biztos hogy rossz szándékkal válaszolt.
2010. jún. 1. 18:01
7/11 anonim válasza:
Lehet, hogy az első válaszolót nem rossz szándék vezérelte, de az állat élőlény, nem egy tárgy, amit ha meguntunk, kidobunk. Egészséges állatnak nem vesszük el az életét csak azért, mert nekünk már nem kényelmes a jelenléte. Ha végképp nem megoldható, hogy továbbra is velünk legyen, mert mondjuk súlyos szőrallergiája alakul ki valamelyik családtagnak, akkor keresni kell neki új gazdit, ahol szeretetben élhet tovább. De itt nem ez a helyzet, hanem egyszerűen baba születik a családba. Kismillió embernek van egyszerre kisbabája és macskája. Ezért még nem kell megölni a cicust.
2010. jún. 1. 18:05
8/11 anonim válasza:
Én azokkal értek egyet akik azt mondják,hogy a cicának kellemetlenséget fog okozni,de megoldható! Nyugodtan zárd ki a szobádból,vagy ahova nem akarod,hogy menjen.Igen is meg lehet ilyenekben változtatni a cicátokat.Csak ne feledkezzetek meg arról,hogy ha kizárod vagy ilyesmi akkor adj neki jutalomfalatkát és ha újra találkozol vele akkor dicsérd meg,adj neki újra valami finomságot.Hidd el el fogja fogadni az új helyzetet.És akármennyire is nyávog,legyél vele következetes.Amit eldöntesz,hogy nem lehet,akkor azt nem lehet.Mert ha azt csinálod,hogy egyszer kizárod a szobából egyszer nem,vagy néha engedsz neki olyat amit máskor megtiltanál,az tényleg nem fog működni,csak össze fogod zavarni vele.Sok fáradság lesz,de egyáltalán nem lehetetlen!!!És szerintem megéri,nem kell rögtön elaltatni..nekem megszakadna szívem.Sok sikert, és örömet a babához
2010. jún. 1. 20:32
9/11 anonim válasza:
A macska nagyon jol megerzi, hogy valtozik valami, siman meg lehet tanitani, hogy mostmar vannak dolgok, amik nem lehetnek. Kovetkezetesnk kell lenni, ennyi az egesz.
Tanacsolom fulldugo beszerzeset. ^_^
2010. jún. 1. 21:45
10/11 anonim válasza:
Szerintem felesleges az aggodalom,mert a kisbabára nem veszélyes a féregtelenített szobacica.Csak akkor lett volna gond,ha a terhesség kezdete után kerültél volna kapcsolatba a cicával,így már te immunis vagy,és a babának is ellenálóbb lesz a szervezete,ha az elejétől kezdve macska van mellette,és valószínűleg megúszna egy csomó allergiát is.A cicára visszatérve,mivel ilyen régóta veletek van és megszokta a dolgokat,amiket megtehet,nem valószínű,hogy lelki sérülés nélkül le lehet szoktatni róla,ez következetlenség lenne,és nem tudná,hogy mi történt "hirtelen",ez valószínűleg viselkedési problémákat is vonna maga után.Aki azt mondta neked,hogy változtatnod kell ezen a dolgon,ha meglesz a kisbaba,az tévedett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!