Elrohanásra hajlamos ló. Hogyan ugrassam be vágtába?
Figyelt kérdés
Nem vagyok még annyira tapasztalt lovas, és ez egy elég nehézkes ló. Semmi baj nincs vele egészen addig, amíg be nem kell ugratni vágtába. Olyankor elszáll, az agyát is szétnyújtja ügetésben, behülyül, stb... Tudtok valamit ajánlani, mert a rendes segítségre aligha reagál. Alkalmazzam erősebben a segítséget, pálcázzak, hajlítsam meg, mit csináljak? Előre is köszönöm a válaszokat :)
Ne fogj túl rövid szárat és, amikor beugratod, akkor a csizmáddal óvatosabban, és a munkavágtát csináld!
Legyél magabiztos!:)
2011. nov. 18. 21:40
3/10 anonim válasza:
azzal csak rontasz rajta ha pálcázod,erre is az a megoldás amit mindig elpofázok már szinte unom saját magam D .Szoval össze kell tolni,hozzá kell hajtani a kézhez mert nyílván ha belesiet akkor az elejére is van dölve és nincsen kézbe,meg kell tartani erősebben így felfele is elkezd mozdulni nem csak előre.Ha nem reagál a segítségre akkor lehetséges ,hogy leblokolodik a hátulja így nem mennek át rajta a segítségadások sem érthetően,csinálj vele sok iram váltást és átmeneteket+ az elején nyújtasd le mélyre.Figyelj rá ,hogy fogja meg a külső szárat ne a belsőre döljön rá így könyebben átmennek rajta a félfelvételek és ez megkönyíti a beugratást,rövidítést is.
2011. nov. 18. 21:45
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat!! :)
2011. nov. 18. 21:48
5/10 anonim válasza:
Am még hozzáfűzném, hogy lovat nem ugrasztunk, hanem emelünk. Más a kettő.
2011. nov. 18. 22:13
6/10 anonim válasza:
A vágtába való beugratás és a beemelés egy és ugyanaz ...........
2011. nov. 19. 08:36
7/10 anonim válasza:
Úgy ahogy drága nyulbarátunk mondja. A nyáron én is lovagoltam egy nagyon lusta csődört, inkább szétügette volna magát, minthogy beugorjon vágtába. A sima segítségekre normál esetben abszolút nem reagált, aztán kértem egy kis segítséget edző nénitől, aki azt mondta, ha egyensúlyban van, és támaszkodik, minden ló be fog ugrani vágtába.
Igaz is, ha eleget van hozzáhajtva hátulról, és van ebből kifolyólag egy szép támaszkodásod, akkor kitarthatsz külső szárral, jól összetolhatod, hogy csak úgy szikrázzon a kezedben a tempó - mert ilyenkor még jobban rátámaszkodnak, ráfognak a zablára - és már mehet is a beugratás. Olyan szép olajozottan ugrik majd be vágtába, hogy ihaj. :)
2011. nov. 19. 13:09
8/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a beugratás az azt jelenti, hogy belehajszolod a vágtába, a beemelés pedig azt, hogy hogy érzed, hogy az eleje felfelé mozdul, és puha segítségekre is pöccre indul.
2011. nov. 19. 13:40
9/10 anonim válasza:
Balla Rahel, nincs megkülönböztetés, a legtöbb helyen a beugratás és a beemelés egymás szinonimái.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!