Ha egy istállóban/magán személynél elpusztul egy ló, mit csinálnak vele? Hova kerül?
Először is kötelességük felhívni a tulajdonost, hiszen Ő dönti el, mi legyen a holttesttel. Jó esetben kimegy, és elköszön az elpusztult állattól, aztán két lehetőség van.
Vagy vágóhíd, vagy temető.
Sokkal szebb dolog a temetés, a vágóhíd arra jó, hogy még az utolsó filléreket is kicsikarjuk belőle, így is, hogy már nem él...
A lótemető azt hiszem valahogy úgy működik, hogy elviszik, és valami gödörbe teszik, ahol -ezt nem tudom biztosan, de lehet- hogy más elpusztult pacik is vannak már.
Öcsém, ha te egy döglött lovat elpasszolsz vágóhídnak, akkor rögtön ügynökömmé fogalak! ugyanis piszkosul nem veszik be.
Ráadásul illegális eltemetni is. Jelenleg 50kg-ig temethetsz el állatot.
Alapvetően 3 lehetőség van:
- vagy feldarabolod, és megeszed, elajándékozod állatmenhelynek stb.
- vagy hivatalos keretek között megsemmisítteted (elégetik), de ez nem kevés pénzbe kerül
- vagy törvénytsz szegsz, és elásatod valahova magad.
Hát, akkor ezzel kapcsolatban elnézést kérek.
Gödrökről azonban valóban hallottam.
A dögkutakat már nem lehet a örvény szerint használni!!
Esetleg solt --> dögégető :(
Illetve a veresegyházi medvefarm, vagy az állatkertek szívesen fogadják, ha friss, és nincs gyógyszerezve. Kicsit morbid, de így legalább nem megy kárba..
A dögkutakat már bezárták, elásni illegális és ha kiderül, nagyon csúnyán megbüntetnek. Ui. veszélyes hulladék, és így kiássák, meg a körülötte levő földet is elviszik, és neked kell fizetni mindent.
Ez egy fehérjefeldolgozó, az összes sintértelepről is ide viszik a kutyákat, macskákat. De van egyszerű hamvasztás is, az nem tudom, hogy hol. Ez utóbbi azért "jobb", mert a lónak ugyan hasznát vennék fehérjeforrásként, akárcsak bármely más elhullott állatnak, dehát azért a kutyáját se a fehérjefeldolgozóval viteti el az ember, ha a kutya közel állt hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!