Tovább "rágjam" a fülüket?
A kedvenc lovam egy 4 éves Magyar félvér kanca. Egy 40év körüli embernél van még 2 lovával együtt. De szerencsétleneket még azért is üti ha valamit nem úgy csinálnak ahogy a férfi elgondolja az egészet.
A lóval én szoktam foglalkozni. Már vettem neki nyerget,kantárt, lótakarót, kötőfék és stb.-ket. Egy időben az volt, hogy megvesszük de nincs hova rakni mert a második emeletre csak nem hozhatom fel.
Viszont most a mellettünk lévő faluba van egy fiatalember akinek van egy lova és egy ismerőse is ott tarja nálla. És azt mondta, hogy ez a ló is lehetne ott. (háznál tartja).
Olyan 15-20ezer forintért (rideg tartás) takarmánnyal együtt.
Az előbb beszéltem anyummal, hogy miket csinálnak a lóval és, hogy van ennyiért tartás. De ő azt mondta, hogy szó sem lehet róla. Megéri tovább rágni a fülüket?
Tudom, hogy mibe kerül egy lótartás, de nagyon megszerettem a lovat , egy hetes korától ismerem / járok hozzá. És már néha alig bírom rászedni magam, hogy kimenjek mert nem tudom végig nézni, amit velük csinálnak. :(
Különben "eladó" a ló , vagyis nekünk eladnák.
Anyukámék azt mondták, hogy nem a ló árával lenne a baj, hanem hogy nincs hol tartani. De most VAN!
Azt lehet tudod mennyi a lótartás, csak azt nem tudod, hogy mennyibe kerül a háztartás! A gyerekek mindíg úgy állnak hozzá, hogy ó, a szülő desokat keres, lenne pénze rá, csak azt felejti el, hogy ezért cserébe valamiért le kell mondani. Márpedig a szülő is ember, mint ahogy te se mondasz le szívesen az internetezésről, úgy a szülőnek is megvannak a maga szükségletei, és ugyan be lehet próbálkozni, de nem egyhamar fog lemondani róla.
Jobbat mondok: ami az ember akar, azt megoldja. Ha akarták volna, eddig is szereztek volna helyet...
Apukámmal jóba vannak szóval így nem hiszem, hogy átrázna.
De akkor minek ígérgette, minek vette meg a felszerelést hozzá ha most visszamondja az egészet?!
Meg amúgy is egy hónapra a lovaglásom az 10ezer fölött van. Akkor meg már majdnem ugyanott vagyunk. Jó persze tudom, hogy állatorvos , kovács meg ilyenek vagy ha megsérül.
De még mindig jobb , hogy 15 ezret fizet mint a lovardába a bértartásért 30 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!