Hogyan szokjam meg? Mással is volt ilyen?
de fogsz, mert most van lehetőséged jó lovon, jó edzővel lovagolni :)
Nem szabad rögtön feladni, amint egy kis nehézségbe ütközöl, hanem kitűzni egy célt, és teljesíteni. olyan feladatokat keresni, amit még nem tudsz csinálni, de meg is kell dolgoznod érte, ebből lesz a sikerélmény :)
Kicsit keményebben, határozattabban bánni a lóval, mert ha hagyod neki h azt csináljon amit akar, akkor a fejedre fog nőni. Mivel tudod h miket szokott csináálni, már amikor érzed h elkezdi, megakadályozod.
Sok sikert hozzá!
így főleg meg tudod előzni! Ha tudod h hol fog bakkolni, előtte már megtartod a fejét, és folyamatosan hajtod előre! Kicsit hátrébb is jöhetsz a válladdal, arra az esetre, h ha nem tudod megakadályozni, akkor ne pottyanj.
Én is jártam hasonlóan egy lóval, az ő bakkolásait is előre ki lehetet számítani. 2x egymás után lerakott, de utána minden egyes bakolási lehetőség előtt pálca, csizma, jól megfogtam a fejét, nem könnyítettem ki az ügetést, és még másnap 1x bepróbálkozott, aztán többször nem is. :)
Szóval hajrá, előzd meg.
(2. voltam)
Ha mész lovagolni, akkor határozottan ülj fel, te vagy a lovas, veled nem lehet csak úgy kicseszni és persze legyen nálad a pálca is. Egyszer kell neki megmutatni ki a főnök, utána már meglesz a tisztelet.
Nem hiába lovagolsz 8 éve, ne fogjon ki rajtad egy ló. Ha úgy ülsz fel, hogy jajj megint bakolni fog, akkor igen is megcsinálja, de lehet legközelebb már nem bakol, hanem leblokkol az akadálynál vagy ilyenek. Ez fejben dől el, kellő türelemmel és határozottsággal lehet csak lovagolni.
Nekem is volt egy ilyen időszakom, volt egy ló, amelyik szívatott. Egyszer kellett kicsit durvábban hozzányúlnom, pedig nem szokásom és nem is szívesem tettem.
Szóval légy határozott és nem lesz probléma, tudod mikor mit fog csinálni, légy okosabb és előzd meg.
ezér baj hogy azokon a befásult iskolalovakon tanultál.. :S
de próbálkozz tovább és légy határozott menni fog.. :)
ezt hívják lovaglásnak,ha csak egy iskola lovon mész körbe körbe az nem akkora feladat de amelyik nem "automata ló" annak minden egyes mozdulatát ki kell lovagolni és nem lehet "aludni" rajta mert rögtön kihasználja.
idövel megszokod ne félj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!