Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért lett akkora divat...

Miért lett akkora divat manapság ez a "lómánia"?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 18:41
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező! Te csak provokálni tudsz és indulatokat szítani.

Ahogy vannak képmutató kutyások, úgy vannak lovasok is, de a lovasok többsége nem ilyen. Szeretjük az állatainkat, megbízunk bennük és felelősségteljesen gondozzuk.

Ha megfelelő szemlélettel és módon áll az ember a lovagláshoz, úgy a lónak is élvezet a munka.

Mellesleg a ló sokkal többet tett az emberiségért, mint a kutya, ráadásul a besorolása haszonállat.

Persze vannak végletek, de ez ugyanúgy a kutyásoknál is

megtalálható. Az nem képmutatás hogy a kutyás jön, hogy mennyire oda van az állatért, aztán ha kicsit megszorul egyből kicsapja az utcára, onnan meg menhelyre kerül és rosszabb esetben elaltatják.

Mellesleg inkább azok az ilyen divat lovasok, akik vesznek egy lovat bértartásba adják aztán havonta talán 2X kinéz a lovára, és csak azért tart lovat, hogy felvághasson.

Mindegy kár ezen vitatkozni.

2011. okt. 17. 08:15
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Én sem eszek húst. Viszont azt a fajta, szerintem meggondolatlan és nem ésszerű érveken alapuló állatfelszabadítást nem támogatom, amit pl. az ALF.

Első sorban azért nem, mert a teljes elhatárolódás a természettől súlyos következményeket vonna maga után. Ha a városi ember ezentúl egyetlen állaton keresztül sem kötődne a természethez, és nem ismerné azt, még jobban félne tőle, még inkább irtaná azt. Ugyanakkor amíg az emberek kutyát és macskát tartanak háziállatként, addig hozzájárulnak ahhoz, hogy évente több állatot is szörnyű kínok után és közepette megöljenek.

Így egyértelmű, hogy a ló, kecske, nyúl és társai a legmegfelelőbb állat arra, hogy az ember valamiféle kapcsolatot tarthasson fenn a még meglévő természettel akkor is, ha nincs lehetősége a természetbe járni, mert "városba van zárva". (Ráadásul a lóval ki lehet menni terepre is; két legyen egy csapásra.) Én mondjuk vidéken lakok, de ezt nem mindenki engedheti meg magának. De járnak a lovamhoz a városból gyerekek, és hihetetlen, hogy milyen változás következett be rajtuk, amikor a lóhoz kezdtek járni...! Nyitottak lettek a természet megóvására, sőt, azóta szívesebben vannak itt, mint olyan helyeken, ahol régen töltötték a felesleges idejüket. (Pl. Meki.)

A lovak pedig önszántukból is az ember mellett maradnak. Ha érdekel, és nem csak "provokálni" jöttél ide, hanem tényleg foglalkoztat a kérdés, akkor ajánlok egy könyvet. Monty Roberts - Shy Boy. A ló ráadásul sosem lesz igazán olyan "szolga", mint a kutya, mert "elmondja" a véleményét arról, ami nem tetszik neki. A ló valóban barát, és nem szolga.

2011. okt. 17. 08:53
 33/34 anonim ***** válasza:
80%

erről annyit hogy akkor a kutya is ugyanolyan rabszolga mint a ló ezzel az erővel mivel a házat őrzi sok kutya keményen dolgozik..

én azért hogy lovam lehessen sok buliról és nagyon sok mindenről mondtam le, persze vannak olyanok akinek anyuci meg apuci mindent a segge alá tesz, de nem csak a lovasoknál..

2011. okt. 17. 13:31
 34/34 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat.
2011. okt. 17. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!