Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért lett akkora divat...

Miért lett akkora divat manapság ez a "lómánia"?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 18:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
81%

Látom, nem igazán van tapasztaltatod lovakkal. Éppen ezért elmondom, hogy az én lovam például szereti, ha kimegyünk terepre. Én is szoktam csak úgy "sétáltatni" a lovat, de igazán vágtázni csak akkor tud, ha felülök a hátára. (Tud a legelőn is, de úgy nem szeret.) És akkor csak annyi kell, hogy szóljak neki, hogy "vágta", és már indul is. A lovak élvezik, ha vágtázhatnak, és ha egyszer elfogadják az embert, mint a "ménesük vezetőjét", akkor azt is élvezik, ha vele vágtázhatnak együtt. (Hát ezt most eléggé lebutítottam, hátha így érthető.) Másfelől viszont, az én lovam mindig odaszalad hozzám, ha meglát, követ vezetőszár nélkül is, mint egy kutya, és nyihog utánam, ha elmegyek.

Kutyát pedig tilos póráz nélkül sétáltatni. Ha lelövi a vadász, ne őt hibáztasd. Én is futtathatnám csak úgy a lovamat, mert visszajön (hálát adok a natural horsemanshipes tanítóimnak is ezért), de fő a biztonság! A lovam biztonsága, és mások biztonsága.

2011. okt. 16. 20:02
 12/34 A kérdező kommentje:

5 éve így sétáltatom a kutyámat, és rengeteg kutyával találkozunk, akiket szintén póráz nélkül sétáltatnak.

Én akkor is úgy gondolom, hogy az állat akkor igazán szabad, ha nincs senki a hátán, de ez csak az én véleményem.

2011. okt. 16. 20:06
 13/34 anonim ***** válasza:
88%
Höh. Hát én is azért tartom a lovam, mert szeretem. Pedig nem is az én lovam, mégis takarítok alatta, ápolom, nem vagyok finnyás, hogy összeszedjem utána a sz*rt, meg a pisit, szóval ez nem a mániáról szól, hogy nem is törődsz a lóval, csak ráülsz... Jobban szeretek törődni azzal az egy bizonyos lóval, aki mára szinte a mindenem lett, mint lovagolni rajta... Ha megismernél egy lovat, tudnád, hogy nem lóként fogsz rá gondolni többet, hanem barátként... Az meg a te marhaságod, hogy póráz nélkül sétáltatod a kutyád, nem véletlen büntetik... Az egy dolog, hogy nem harap meg senkit, de könnyen elüthetik, akár egy biciklis, vagy motoros a járdán...
2011. okt. 16. 20:07
 14/34 A kérdező kommentje:
A hegyen lakunk. Nincs forgalom.
2011. okt. 16. 20:10
 15/34 anonim ***** válasza:
89%
Ha meg mar divatrol van szo akkor minden 2. embernek van kutyaja, lova viszont csak keveseknek.
2011. okt. 16. 20:16
 16/34 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de ez számomra ilyen "úri dolog"...

Hogy én annyira felsőbbrendű vagyok, hogy azt is megtehetem, hogy saját lovam van, és nem az számít, hogy az állatnak ez jó e vagy sem, hanem a társadalmi rang.

2011. okt. 16. 20:19
 17/34 anonim ***** válasza:
69%

az állat akkor igazán szabad, ha nincs senki a hátan

az allatok nem attol nem szabadok hogy ulnek a hatukon, hanem attol mert az ember tulajdonaban vannak. Ilyen alapon a kutyad se szabad mert orzi a hazad.

Ez a 'nem szabad' szoveg olyan mintha a lovak valami elnyomasban lennenek tartva, vagy epp szenvednenek minden nap

2011. okt. 16. 20:22
 18/34 anonim ***** válasza:
69%
Biztos van olyan aki azert tart lovat hogy felvagjon vele, de azert ne alltalanosits
2011. okt. 16. 20:23
 19/34 anonim ***** válasza:
69%

Sajnos van, aki tényleg azért tart lovat, mert az olyan "úri dolog". Ugyanakkor fajtatiszta kutya is lehet manapság "státuszszimbólum". Mindkét állat esetében ugyanannyi ember van, aki nem szeretetből tart állatot. Viszont, ha már szabadságról van szó, panellakásban nem szoktak például lovat tartani, kutyát meg igen. Igaz, van, ahol szinte csak egy nyomorult boxban van a ló egész életében, de ez általában galopp-pályákon szokott lenni, ahol a ló csak pénzt jelent.

Ugyanakkor hozzátartozik mindehhez az is, hogy a ló nem minden esetben élvezi a nagy legelőt. Az én lovam például legelőn sosem mozog. Egy helyben áll (többnyire a nyitott istállóban), és még ügetni sem szokott. A terepet viszont élvezi. Tehát, akkor most neki mi a szabadság...?

2011. okt. 16. 20:30
 20/34 A kérdező kommentje:

Nehezen hiszem el azt, hogy egy ló nem kezd el magától vágtázni, csak ha valaki a hátán van. :)

A kutyám hátán sincs senki, mégis úgy fut, mintha puskából lőtték volna ki, pedig udvaron van tartva, nem 1 lyukban. :D

2011. okt. 16. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!