Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért lett akkora divat...

Miért lett akkora divat manapság ez a "lómánia"?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 18:41
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Nekem is van kutyam, ketto is. Az egyik ugy fut mint a puskagolyo a masik ugy alszik mint a bunda :D
2011. okt. 16. 20:37
 22/34 A kérdező kommentje:

Attól még, hogy régen nem volt gépkocsi, meg semmi, és a lovakat használták "rabszolgájuknak", hogy eljussanak A-ból B-be, vagy csatázzanak egy területért, a XXI. században már nem szorulunk szerencsére erre, és a lovaknak is eljöhet a "felszabadulás".

Ez az én véleményem, nem jelenti azt, hogy ez jó, de én ezt gondolom, ennyi.

2011. okt. 16. 20:39
 23/34 anonim ***** válasza:
80%

Ez a szoveg ugyanugy raillene a kutyakra is. De nem veszed eszre ami a lenyeg: mindket allat nem rabkent van tartva, hanem baratkent, azoknal akik nem a divatert tartjak.

Es mindket allatnal van aki a divatert tartja.

2011. okt. 16. 20:44
 24/34 anonim ***** válasza:
77%
...ráadásul a kutya "rabsága" megakadályozza más állatok (pl. húsukért tartott állatok) esetleges, távolabbi jövőbeli "felszabadulását" is. De különben nem tudom, mit nem lehet érteni azon, hogy a ló ugyanúgy barát. Most akkor a kutya egy szolga, ha agilityzel vele? Ha szívesen csinálja, akkor nem! Akkor jó is neki! Ugyanez a helyzet a ló esetében. Az, hogy ül valaki a hátán, csak az ember szerint "kellemetlen". Amúgy egy 500 kilós lónak kb. olyan egy 50 kilós ember, mint neked egy, a válladon ülő kistestű kutya, azzal a különbséggel, hogy még annyira se terheli meg a hátát, mint neked a hat kilós kiskutya, ha a válladon ül. Ha megterhelő lenne, akkor hogyan tudnának ugyanakkora végsebességgel futni a lovak lovassal, mint lovas nélkül...? Vagy; szabadítsuk fel a kisiskolásokat, a hátizsák gyerekkínzás! (És ez tényleg igaz, nekik TÉNYLEG nehéz a sulitáska...)
2011. okt. 16. 20:52
 25/34 A kérdező kommentje:
Nem eszem húst, pont azok miatt, amiket írtál.
2011. okt. 16. 21:00
 26/34 A kérdező kommentje:
Igazából itt az a baj, hogy a ló sem tud beszélni, és a kutya sem.
2011. okt. 16. 21:03
 27/34 A kérdező kommentje:
és mint írtam, nekem a képmutatással van bajom. Ennyi.
2011. okt. 16. 21:04
 28/34 anonim ***** válasza:
92%

A legtöbb lótartó, aki szívszeretetből csinálja baromira nem milliárdos, és nem úri huncutságból, felsőbbrendűség jeleként tartja a lovat. Nekem van kettő, itthon tartom őket, sok munkával, és lemondással jár, de nem kerül többe a tartása, mintha két nagytestű kutyát tartanék. Pont van 3 kutyám is, el se merem mondani, hogy Agaram van, mert az is ilyen grófi dolog. :D

Tény, hogy van aki azért tart lovat, hogy mutogassa, vagy dicsekedjen, hogy az is van neki a villa, merci, jakuzzi, medence mellett. Meg vannak elkényeztetett kislányok, akiknek apucianyuci megveszi, és amíg nem jön a pasizási láz, addig kijárnak, utána meg el van felejtve.

De van, aki úgy is meg tudja becsülni, hogy a szülei veszik neki, tanul érte cserébe, akármi. Így őket sem kell lenézni, sőt. A legtöbben mobilra, mp4-re, játékra, ruhára költenek sokat.

Szóval, kedves kérdező, kicsit nézz a dolgok mögé, mielőtt ítélkeznél.

2011. okt. 16. 21:04
 29/34 A kérdező kommentje:

Meg csak jobb a kutyámnak, mint a menhelyen.

Túl sok lovat egy menhelyen sem láttam...

2011. okt. 16. 21:08
 30/34 anonim ***** válasza:
91%

Lómánia mindig is volt, csak akkor még nem a média reklámozta, hanem a világot lóháton meghódító ember. Én azon csodálkozom, hogy mások azon csodálkoznak, hogy 5 lovam van. Mivel lovas közegben nőttem fel, ezért ez számomra természetes. Nem először találkozok olyannal, mint te, aki állatkínzásról beszél, vagy épp csak pillanatnyi szeszélye a ló, mert az divatos.

Valamilyen szinten egyet értek veled, ami a képmutatást illeti, de nem szabad általánosítani. Ami történt, megtörtént. Az emberek lóra ültek, és nem tudjuk visszafordítani az idő kerekét. Így jó, ahogy van. Az ember csupán annyit tehet, hogy gondját viseli, és törődik az állattal, függetlenül attól, hogy ló, kutya, macska, vagy akármi. Nézzünk a dolgok mögé. A lótartás nem olcsó mulatság, nem mindenki engedheti meg magának. Aki megengedheti, azzal meg néha átesik a ló túlsó oldalára. Én is látom, hogy sokan nem tanúsítanak kellő alázatot az állatok, vagyis, hogy témánál maradjunk, a lovak iránt. A mai kor embere, aki városokban él, panellakásokban bepréselődve, fogalma nem lehet arról, hogy egyáltalán milyen a ló és mire való, hogy kell vele bánni, milyen szükségletei vannak. Honnan is tudhatná, max. csak a tv.ből, netről, ha utánanéz. Ha megismered, akkor választ kapsz a kérdéseidre.

2011. okt. 17. 03:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!