Veiroter vagy gumis kikötő?
veirotert a kezdöknek nem ajánlanám mert a nem megfelelö használat esetén csak "összehuzza" a lovat ezáltal merevebb lesz és elmarad a hátulja ,egy mesterséges keretbe kényszeríti a lovat szoval folyamatosan nem bisztos ,hogy megéri használni.
kikötö:ezt már használhatják a kezdök is,a zablára közvetlenül a ló szájára fejt ki hatást ez a segédszár futószárazáshoz is használható egyszoval ezel is lehet ártani de egyszerübb mint a veiroter.
Jó az utólsó kérdés!!
Miért akarod kikötni? Futószárazáshoz kösd ki, gumis kikötővel, esetleg gogh-al, de lovagláshoz ne! A veirotert és társait pedig el kell felejteni, attól nem tanul meg a ló száron menni - lekényszeríted a fejét, az igaz, de ez önmagában még nem eredményezi, hogy használja is a hátulját, átengedi magán a segítségeket, elengedett lesz és nyugis... Egy lovat szárra kell lovagolni, de nem segédszárral, hanem megfelelő comb-, csizma- és testsúlysegítséggel, korrekt szárkezeléssel.
Tapasztalatból mondom (én is voltam kezdő) hogy akármennyire is leszedem a fejét a lónak a segédszárral, ha leveszem róla, ugyanúgy átmegy csillagvizsgálóba, ha nem vagyok képes helyesen szárra lovagolni.
Tanácsom: mindenképp hozzáértő segítségét kérd és tanuld meg szárra lovagolni a lovadat mindenféle hókuszpókusz nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!