Mit lehet ilyenkor tenni?
Az oktatóm el akart adni egy lovat (díjugrató).Jött a csaj kipróbálni (14 éves körüli), de túl korán ugratta el minden akadály előtt, ezért egyszer beestek az akadályba.
Azóta barátnőm, aki lovagolja a lovat volt versenyen, a ló ellenszegült, semmit nem ugrott át. Azóta nem hajlandó ugrani a ló. Még az oktató is leesik róla.
Már reménytelen?
Attól, hogy egy 14 éves kiscsajszi egyszer lovagolt rajta, akármilyen brutálisan rosszul is, a ló nem "romlik el". Ha ennek ellenére nem bír vele az oktatód, akkor
1. az oktatódat megnézném, mire fel oktat, mert tudása nulla, vagy kevesebb
2. a hiba nem a kiscsajban keresendő, valami már trauma érte a lovat, esetleg megsérült és fájdalma van, azért nem ugrik (mondjuk megint csak az oktatónak észre kéne vennie, ha picit is ért a lovakhoz)
3 Ha el akarok adni egy lovat, először bemutatom én (vagyis én ülök föl és mutatom meg, hogy megy a ló), utána ülhet föl a reményteli vevő, de ha jól láthatóan nem tud mint kezdeni vele, nem nézem végig, hogy sza..rba rakja a lovat az akadály előtt folyamatosan, hanem idejekorán leszállítom róla a delikvenst.
Én a magam részéről elgondolkodnék, hogy egy ilyen oktatóhoz járnék-e továbbra is (a válasz NEM).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!