Hány évesen lehet pároztatni csődörrel, vagyis mikortól ivarérett?
az ivarérett és a tenyészérett két külön dolog.
A kanca 8-12 hónapos korakörül ivarérett. de csak 2-4 évesen tenyészérett
kb 5 éves kora
de ha egyszer fedeztettsz vele akkor utána is muszály lesz mert különben nem fogsz bírni vele
és csak akkor ajánlatos ha van fedeztetési engedélye!
kancáról van szó
de ne feleldd, hogy itthon csak bejegyzett tenyészménnel fedeztethetsz. Minden más zugfedezésnek minősül.
De "amúgy"csődörről van szó,nem azt kérdeztem lehet e zugcsikót.....!
1,5éves csődöröm van.
Olvastam azt is hogy lehet már ilyen idősen is...csak ennyit szerettem volna!!
Köszönöm hogy azért szántatok rám a válaszotokkal egy icipici időt.
1. a csődör 3-4 évesen lesz tenyészérett.
2. ha nem bejegyzett fedmén,akkor a vele vadó fedezés zugfedezés, a csikók nullásra lesznek sütve. Ne tedd.
Mi is a baj a zugcsikókkal? Ugyanolyan ló, mint a többi. Hobbi célra tökéletesen alkalmas.
Ha viszont egy fajtiszta lóról van szó, akkor érdemes fedeztetési engedélyt kérni. Amúgy Cor de la Breyere, egy hatalmas ugróörökítő 3 éves korától fedezett. Csak egy példa a sok közül.
Kedves előző, 3-4 évet írtam
a zugcsikóval az a baj, hogy tilos. úgysem fantasztikus a magyar lóállomány,minek rontsuk még jobban?
2.5 3 évesen fedezhet csak nyílván az elsö ivadékok még nem lesznek olyan jók + nincs hírneve (ha csak nem jó a származása) és nem lehet még sok pénzt elkérni a fedeztetésekért
érdemesebb elöbb kiépíteni a versenykarierjét ha olyan és csak utána fedeztetni vele + kell rá engedély is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!