Miért fél annyi lovas a tereptől?
Mondhatni jóformán terepen tanultam meg lovagolni. A családomnak itthon mindig voltak lovai. Amikor kicsi voltam, felültettek a lóra. Nagyon szelíd kanca volt. Természetesen nem engedték el azonnal, csak vezetgették. Majd később megtanultam a többi dolgot. Akkoriban a karámunk nem volt akkora, hogy rendesen lehessen benne lovagolni is, ezért az utcában (nem volt akkor még leaszfaltozva) rohangáltunk fel alá, majd felfedeztük a környéket, az erdőt, rétet, szántóföldi utakat. Karámban jóformán csak akkor lovagoltam, amikor 14 évesen beírattak egy lovasiskolába, hogy többet tudhassak meg a lovakról és a lovaglásról. De ott is a legtöbbet terepre mentünk. Csak, amikor tanultunk valami újat, akkor maradtunk a lovarda területén belül, vagy ha valami történt.
Egyre többször olvasom itt, hogy vagy félnek kimenni terepre, vagy a ló nem akar kimenni, vagy mindig valamit problémáznak. Tudom, hogy sokkal veszélyesebb kinn, de az sem megoldás, hogy egy már sokat lovagolt/"tapasztaltabb" lovas csak a lovardán belül lovagol. Lemarad a lovaglás legszebb részeiről.
24/L
Te azt nem veszed figyelembe,hogy gondolom te is kb 5 év lovaglás után vágtáztálbiztonságosan terepen. Csak neked ez 10 éves korodban volt. Mások 10-12 évesen kezdenek lovagolni, nekik az "5 év után" csak 15-17 éves korukban lesz. Ráadászul sokan nem naponta ülnek a lovon,hanem csak hetente kétszer.
A terephez biztonságosan kell tudni vágtázni és kezelni kell tudni a lovat akkor is ha megugrik,ha lépést vált, ha ritmust vált..... Ehhez pedig pár év gyakorlat kell.
Erre írtam azt,hogy vannak olyanok pl. az istállóban ahol az én lovam áll, akik 7 éve lovagolnak. heti egyszer. Mindíg más lovon. Ne is menjenek terepre.
Bizonytalanok, fél óra mire hozzászoknak a lóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!