Mivel/mire készüljek ha szüreti felvonulásra megyek
lóval?
Nálunk olyan a szüreti, hogy a táncosokat zenekar kíséri, van elég sok megálló a táncosoknak és irtó lassú a tempó, mert a táncosok sétálnak.
Szóval a lovadnak jól kell tűrnie a zenét, nyugodtan kell állnia 10-15 percet állomásonként, illetve jó ha fel tudsz vele venni egy jó lassú tempót. Az én lovam pl beagyal, ha nem léphet normálisan és állandóan fogni kell, hogy ne legyen az előtte lévő seggébe.
Plusz ott vannak a különféle zajok, emberek.
2011. szept. 14. 08:54
Az egyik barátnőm pontosan ugyanerre készül. Szeretne felvunulni életében először a szüretin. fel is akarna rendesen készülni de még ügetni se tud rendesen.:S Vagyis h kiskarámban szokott gyakorolni és egy helyen soha nem kezdi el noszogatni h na ügetés van hanem megvárja azt a pontott ahol szó nélkül elindul és ilyen kor szokta azt mondani "itt úgy is elindul". A másik barátnőm meg azt mondta nekem h rakjam össze a lovat mármint úgy h amiylen régen volt. h normálisan elinduljon ne kelljen agyon rugdosni és hasonló. Oké én ezt be is vállaltam. De ezt a stüretis lány 1 pillanat alatt összeomlasztaná azt amit én felépítettem. Soha nem fogadja meg a tanácsaimat, pálcáról hallani sem akar... De istenem az a ló pálcával lett betörve!!! Na szóval lényeg a lényeg nem hiszem h engedik majd felvonulni a szüretin. Én azt ajánlom neked h nagyon keményen eddz és ne kövesd el ennek a lánynak a hibáit. az oktatód tanácsát mindig fogadd meg és ha ő úgy látja h szükség van pálcára akkor igenis vedd a kezedbe a pálcát. Evvel viszont nem azt mondom h ezerrel verd a pálcával hanem csak akkor amikor szükség van rá! (csípőre nem indul, rúgásra nem indul akkor egyszerre csípő + rúg + picit pálcázd) és ha még mindig nem indul fokozatosan erősísd a pálcázást DE SOHA ne hagyd el a csípőmozdulatot és a sarkad is legyen mindig a ló hasánál. Egyébként pálca szinte minden lónál jó ha van. nem csak elinditásra használják hanem arra is amikor megilyed a ló kioldalazik akkor egy kis pálca és megy tovább. Amugy meg ha szüretin akarsz felvunulni akkor tudnod kell kezelni a ló folyamatosan változó állapotát. A te idegességed átmegy a lóra is ezért próbálj meg a legnyugodtabb lenni. A ló viszont bármitől megilyedhet. Tudnod kell kezelni azt amikor bakol vagy ágaskodik. amikor hirtelen kioldalazik vagy beugrat vágtába. Vissza kell tudnod fogni mert akkor elviszi az összes többi lovat. Ezért jó ha tudsz rendesen ügetni és volt részed már bakolásban vagy ágaskodásban. Ha ugrattál az is nagyon jó példa hiszen amikor a ló az eklső két lábát emeli fel az olyan mintha ágaskodna, ilyenkor előre dőlsz. amikor pedig érkezik már le akkor a hátsó lábai vannak a levegőbe ez olyan mintha bakolna, ilyenkor hátra dőlsz. remélem tudtam segíteni!:)
2011. szept. 14. 08:55
13/17 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de én annyira szánalmasnak tartom azt hogy valaki csikós ruhában és angol nyeregben és kantárral lovagol.
Ha tudsz szerezni akkor keríts patracot, csikós kantárt és csengőt.
Ja és azt se felejtsd el ha a ló hisztizik menj a menet végére ott kicsit nagyobb nyugi van :)
2011. szept. 14. 13:05
15/17 A kérdező kommentje:
nekem csikós ruhám jövőre lesz,de akkor sallangos kantárral megyek és nyereg nélkül :)
Na akkor jóó.
Mert az milyen már hogy (nálunk is csinálják) csikósruha meg mondjuk angol vagy western nyereg. Én öltözni szoktam de az összes ismerősöm patracal vagy szőrén lovagol :)
2011. szept. 14. 14:35
Utcsó: azért nem hiszem amit te leírtál, ahhoz nem nagy az a község.
mert pesten oké de itt nem több millióan laknak :)
2011. szept. 14. 20:21
Kapcsolódó kérdések: