Hogyan készüljek ha most kezdem el a lovas oktatást? (lennt)
más lovardába már futószáraztam,meg ugró edzést is tartottam,de jó lenne pár jó tanács,mikre készüljek...
saját lóval fogom,stb
Sulid megvan? Ott mindenre kapsz választ.
Én két éve vagyok oktató, igaz csak másodállásban.
A legfontosabbak: empátia, szakmai felkészültség, türelem, és persze rengeteg, rengeteg szakmai múlt, úgy, hogy képes legyél ezeket átadni is.
Egy idő után kialakul az edzői stílusos, de ez sokat formálódik. Esetleg járj a "nagyok" nyilvános edzéseire, az sokat segít.
Hozzám is edző jár, hogy képben legyek, és ne másszon el teljesen az ülésem :)
1. A legfontosabb: mindig maradj nyugodt, te soha nem pánikolhatsz!
2. Mindennél jobban ismerd a lovadat.
3. Egyszerre gondolkozz edzőként, lovasként és lóként.
4. Soha ne felejtsd el a munkád, lovad iránti alázatot.
Idővel megtapasztalsz mindent, ezeket az érzéseket nem lehet leírni, viszont a fenti négyet soha ne felejtsd el, légy majd akármilyen jó!
Saját lovon akarsz oktatni és hol? Otthon? Pénzért?
Nem kukacoskodni akarok, csak ha netán az APEH vagy más hatóság szagot fog igen csak megütheted a bokád, mert egyrészt kell tudnod számlát adni, másrészt lovasoktatói, vagy edzői képesítéssel kell rendelkezned.
Mondjuk te tudod mennyire akarsz belevágni, mert elég sok dolgod lesz a lovaddal, mert sokféle lovas különböző szinteken eléggé "szétülheti", meg jól meg is zavarhatják.
Te tudod, hogy a lovad mit bír idegileg, hogy áll más lovasokhoz. Neked empatikusnak kell lenned, kell legyen plusz kobaknak, legyél felkészülve minden eshetőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!