Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kemény száj. Mit kellene...

Kemény száj. Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Nehéz irányítani, de túl erősen sem merem húzni a száját, viszont nem arra megy amerre én irányítom. (4 éves kanca)
2011. szept. 2. 13:26
1 2
 11/18 anonim válasza:
ha tényleg a kemény szájával van a probléma, akkor vékonyabb zablával lehet orvosolni a problémát. de először próbáld meg intenzívebb csizmával, esetleg sarkantyúval, soksoksoksok testsúllyal lovagolni. hátha úgy fordulékonyabb lesz.
2011. szept. 17. 23:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi!:) 45 kiló vagyok, az elég kevés akkor hozzá :/
2011. szept. 18. 15:32
 13/18 anonim válasza:
a ló azt is érzi!!! de próbáld először sarkantyúval, sok csizmával lovagolni, és ha az is eredménytelen, akkor esetleg zablát cserélni. de az legyen a legvégső!
2011. szept. 18. 21:26
 14/18 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!:)
2011. szept. 18. 21:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Sarkantyúval lovagolni egy négyéves csikót????? Megvesztetek?????

Lehet, hogy volt már lova a gazdájának, de attól még nem fog érteni hozzá. Itt egyértelműen belovaglásról van szó és TUDÁSHIÁNYRÓL, amit csak súlyosbít a sarkantyú és egyéb kényszerítő eszközök alkalmazása.

Kár, hogy a lótartáshoz nem kell jogosítvány..... :-(

2011. szept. 19. 09:33
 16/18 A kérdező kommentje:
Nyugi, a sarkantyút eszembe sem jutott használni:)
2011. szept. 19. 14:21
 17/18 A kérdező kommentje:

Szerintem nem csak a lovakhoz kéne...

Sokan vannak azok akik még kisállatot sem tudnak tartani még is van nekik. Persze azután néznek hogy miért döglött meg.

2011. szept. 19. 14:23
 18/18 anonim válasza:
ha a lónak már teljesen tompa az oldala, akkor sarkantyú nélkül úgysem boldogul vele. egyébként meg nem egyből 30 mm-re kell gondolni, bőven elég az 10mm-es, gömbös végű. a kérdést pedig úgy értelmeztem, hogy az illető tud lovagolni, tudja annyira nyugodtan használni a csizmáját, hogy a lónak ne fájdalmat okozzon a sarkantyúval, hanem segítse. ennyi erővel pálcát se használjon, a szárakat meg se merje fogni, meg egyáltalán mi az, hogy nyerget tesz rá!? persze abban igazad van, hogy a 'nem arra megy amerre én irányítom'-ból rájöhettem volna, hogy nem egy jól belovagolt lóról és egy jól képzett, tapasztalt lovasról van szó, ezt aláírom (egyébként lovagoltam én is négyéves csikót PICI sarkantyúval, nagyon finom csizmával, mert az oldala totál tompa volt már, előttem ugyanis valaki sikeresen tönkretette, nekem meg nem volt kedvem szétrúgni szerencsétlen oldalát). de tény, nem olvastam el alaposan a kérdést, így nem a feltételezhető tudáshoz és idomítottsági szinthez megfelelő tanácsot adtam, ezért elnézést.
2011. szept. 19. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!