Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Azt vettem észre, hogy a...

Azt vettem észre, hogy a természetes lókiképzők (szabadon idomítók) nagyon lenézik azokat, akik zablát használnak, ne adj isten még pácát is. És azt hiszik, hogy csak ők tudják kialakítani a ló és lovas közti kapcsolatot. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Egyre többen kezdenek bele az un. természetes lókiképzésbe. De úgy veszem észre, hogy azok, akik azt az utat választották, nagyon lenézik azokat, akik a klasszikus lovaglást választották, mert hogy a klasszikus lovaglók zablát használnak, vagy pálcát, ne adj isten esetleg sarkantyút (versenyeknél). Szeretem a lovam, és egy nagyon erős ló lovas közti kapcsolat van köztünk, de mégsem lovagolok kantár nélkül. A lovam is szeret engem, ezt már legalább ezerszer bizonyította. Akik viszont arra képzik (próbálják képezni) a lovukat, azok úgy néznek ránk mintha mi ütnénk, vernénk a lovunkat. Pedig szó sincs róla!!! Szeretem a lovam, és nagyon sok embert tudok, aki szintén él hal a lováért, és mégse veszi le a kantárt lovaglás közben. Most már bűn lett kantárral lovagolni, vagy mi?
2011. aug. 31. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz annyit fűznék, hogy szerintem a normálisan kantárral lovagolók is lenézik azokat, akik ok nélkül tépik a ló száját...
2011. szept. 1. 11:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Én igazából nem élek halok a parelliért mert azért kap a ló itt is. Nézzük akár a csatlakozást...

És az hülyeség hogy ha nem természetesen lovagolsz nem lesz jó a lovad és közted az összhang. (a lovam be akart utánnam jönni a lakásba mikor bementem inni és őt addig kint hagytam, pedig soha nem csatlakoztam vele és csak ritkán lovaglom kötőfékben) szóval ennyi.

Mondjuk azt én is észrevettem hogy 1-2 parellis lenézi a zablásokat! de nem mind1-ik.

Mondjuk én zablás vagyok DE tudom kezelni és igen én is lenézem azt aki tépi a ló száját! mert ez van.

2011. szept. 1. 16:47
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a természetes lókiképzés tök jó dolog, talán egyszer meg is tanulom, bár sok mindent nem tudok róla, de pl a csatlakozást már próbáltam és mélyebb lett a kapocs köztem és lovam közt. Mindenesetre kantáros vagyok és a lehető legfinomabban bánok a lóval, soha nem tépem a száját.
2011. szept. 2. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:
A szemfényvesztésen kívűl a zabla nélküli lovaglás alkalmával meg kellene próbálni egy teljes parcoust végig lovagolni(10-12 akadáyt).Ha egészen őszinték akarunk lenni, a csúcs szuper parellisek kicsit el vannak szállva maguktól, jókat bohóckodnak, hülyítik a hozzá nem értőket.A nagyobb részük úgy kezdett bele a parellizésbe, hogy azt sem tudta mi az, hogy ló!!! Szeretnék látni egy olyan lovat, ami parellizés után 150-160 cmt ugrik, vagy egy magasabb szintű díjlovagló programot teljesít!!!! Lehet, hogy nagyon konzervatínak tűnök, de én sem fogok kantár és zabla nélkűl lóra ülni, legenyhébb esetben a hackamoore-t használom, bár azzal is lehet lovat kínozni. A lovat ész érvekkel nem fogod meggyőzni, kell valamilyen fizikai ráhatás, ami a lóban tudatosítja a kérésedet!(de ehhez nem kell agyonverni)A parellisek akkor méltatlankodjanak, ha valamit már felmutattak!!!Az,hogy egy lóra a nyerget fel lehet tenni, fel leht ülni rá, lehet lovagolni, ez még nagyon a lókiképzés eleje. Az angolban ezt nevezik alapkiképzésnek, a munka neheze még ezután következik.
2011. dec. 10. 22:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint hülyeség így beskatulyázni a lovasokat, hogy zablás, vagy parellis, és ez lenézi azt...Nyilván mindkét "táborban" vannak öntelt barmok, akik mindenkit lenéznek, aki máskép gondolkodik, mint ők, és nyilván van teljesen normális is, aki nyugodtan csinálja a saját módszerével, és senkit nem kövez meg azért, mert másképp gondolja. Általában én is zablával lovagolok, és a kantár nélküli dolgot is próbáltam már. De egyik miatt sem érzem magam állatkínzónak...
2012. okt. 9. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!