Kezdőoldal » Állatok » Lovak » "Izomláz"? (bővebben lent)

"Izomláz"? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A lovam mostanában sokat volt mozgatva, de nagyon jó a kondíciója, távlovaglásban is jól bírja (mivel shagya arab), izmos meg minden....DE: Amikor vezetem ki edzés előtt az istállóból ahol a boxban csak áll és eszik, nem mozog, olyankor alig tud lépni, húzza a lábait, mintha izomláza lenne, pedig naponta van mozgatva és egy héten legalább 2 napja van amikor csak pihen a legelőn. Pár kör lépés és az első ügetés után elmúlik, bemelegítés után már olyan mintha semmi nem lenne vele. De engem ez zavar nagyon, féltem a lovam. Szerintetek ez mitől van és hogyan szüntethetném ezt meg? Kellemetlen amikor megyünk ki lovagolni a többiek közé és az övéik ugyanannyit vannak mozgatva, kutyabajuk sincs s az enyém amig eltotyog a pályáig és bemelegszik addih szörnyű. :(
2011. aug. 29. 22:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
AZZONNAL HÍVD KI A DOKIT! mikor kiért mindent csinálj úgy mintha lovagolni készülnél.
2011. aug. 30. 15:15
 12/14 x) ***** válasza:
Szerintem is csak lemerevedik, mivel sokat mozog és utána furcsa neki egy helyben állni. De a doki majd megmondja.
2011. aug. 31. 00:54
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

De a lemerevedés nem normális még sok munka után sem!!!! Ha lemerevedésről van szó, akkor vagy komoly probléma áll a háttérben, amihez valóban állatorvosi vizsgálat szükséges, vagy még komolyabb lovashiba, mert nincs a ló megfelelően dolgoztatva, ugyanis nem csak a bemelegítés, hanem a levezetés is nagyon fontos, főleg kemény munka után!!! És persze sok meló után nem illik a lovat betámasztani a bokszba, pláne napokra.

Távlovaglásban és militaryban is versenyzem (illetve versenyeztem, mert most pici babóm van) de egy komolyabb verseny után, ha nem volt lehetőségem a lovat kinn hagyni legelőn, akkor még éjjel is képes voltam kimenni és kézen sétáltatni a lovat 20-30 percet, hogy ne merevedjen le. Egy komoly terepverseny vagy egy távlovas verseny után másnap csak az a ló érzi jól magát, amelyiket komolyan átmasszíroznak, többször kézen sétáltatnak - ezek a lovak a másnapi kondivizsgán nem mutatnak problémát, amelyik viszont nem kapja meg ezt, azzal bajok vannak.

2011. aug. 31. 07:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Edzések végén mindig legalább 10 percet sétáltatom a pályán, és utána lecsutakolom, megdörzsölöm az inait is és utána megy ki a legelőre pihenni, este vissza a bokszba, reggel 7-8-kor ki a karámba, délután dolgozik, s ugyanaz.
2011. szept. 1. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!