Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Középiskolások, ti hogy...

Középiskolások, ti hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Szeptembertől kilencedikbe fogok járni. Egy idegenforgalmi németes osztályba.

Közepbe itthon felmerült a lóvásárlásos téma, csak a szüleimnek a legnagyobb gondja az, hogy mi lesz az iskola mellett..

Ti hogy oldjátok meg?

2011. aug. 19. 09:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem kell ezt ennyire felfújni, emberek. A gimi gyakorlatilag még semmi, BAROMI könnyen össze lehet egyeztetni a tanulást a lovaglással. Még az érettségi évében is meg lehet oldani, hogy minimum heti 2-3 alkalommal ki tudjon menni az ember, nem kell ebből ekkora ügyet csinálni... -.-'

Menjetek egyetemre és majd akkor sírjatok, hogy nincs időtök! Amikor este 8 meg 9 óra után jöttök csak ki az utolsó előadásról, kimerülten, holtfáradtan és semmi mást nem akartok, csak egy nagy bögre kávét, hogy még valahogy legyen erőtök fentmaradni éjszaka, és felkészülhessetek a másnapi zárthelyi írásbelire... Na, majd akkor mondjátok, hogy nem fér bele a lovaglás. Mert akkor tényleg nem fog.

21/L (aki 8 évig lovagolt, 7 évig volt saját lova, és az egyetem miatt kellett elajándékoznia őt, mert egyszerűen NULLA ideje maradt a pacijával való foglalkozásra)

2011. aug. 19. 19:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Jó de menjen ki 2-3 alkalommal ha nincs saját lova ha van akkor menjen ki minden nap min.
2011. aug. 19. 19:24
 13/17 anonim válasza:

Szia! én 10. utáni nyáron kaptam lovat, most megyek egyetemre. Egy elég erős gimnáziumba jártam, és csak úgy bírtam a strapát, hogy tudtam, délután végre kimehetek a lovamhoz, elfelejthetek minden aznapi sulis problémát, és csak rá koncentrálhatok. Az érettségi alatt gyakran csak kiültem a karám mellé tételeket tanulni, és a mai napig hiszek abban, hogy nélküle nem sikerült volna. Kiszakított a hétköznapokból. Amúgy meg mindenkinek arra van ideje, amire szakít.

Tény, hogy az egyetemen van, hogy sokáig bent kell maradnod, de egyrészt te állítod össze az órarendedet, másrészt ha pl. csak 10-re kell menni, reggel simán kiugorhatsz...

Nem hiszem, hogy para lenne, én is németszakos osztályba jártam, és szeptembertől a jogi egyetemre fogok, tehát elbukdácsoltam valahogy... :)

sok sikert!

2011. aug. 20. 16:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Kezdetben én is azt hittem, hogy meg tudom oldani egyetem mellett is, de nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre hiszik az emberek. Tök jó, persze, te állítod össze magadnak az órarendet, szuper, ahha... csak vannak olyan előadások, amikből nem írnak ki több órát, egy db van az egész héten, arra kell bejárnod, és nem tudsz vele variálni. Vagy a másik gyakori probléma, hogy nem vagy elég gyors, és hiába írtak ki több előadást is egy hétre, azok az időpontok, amik neked is jók lettek volna, sajna már beteltek, és így nem választásod, arra az időpontra kell járnod, amire még befértél... Olyan is ritkán van, hogy 10-re kell menni, persze van ilyen, ezt nem tagadom, de ez is inkább csak később jellemző, az első félévben/évben még nem. Nekem az esetek 90%-ában minden nap úgy volt órám, hogy 8-ra vagy 9:50-re kellett mennem. Nem értem volna ki a lovardába, és vissza ennyi idő alatt, úgy, hogy még lovagolni is legyen időm, maximum akkor, ha kb hajnali fél 5kor kelek.

De majd meglátjátok, hogy milyen. Én nem akarok ijesztgetni senkit az egyetemmel, ezt leszámítva tök jó buli, meg minden, és hát emlékszem, anno nekem is mondogatták, hogy nem lesz időm a lóra, és én is mindig ezzel jöttem, hogy jaj, dehogyisnem, hiszen én rakom össze az órarendemet, stb... Hát, mégsem így lett, egyszerűen nem tudtam megoldani, kb 2 hetente egyszer tudtam csak kimenni hozzá, az meg baromi kevés volt, neki is, és nekem is.

De őszintén, szívemből kívánom, hogy nálad másképp legyen, és neked egyetem mellett is legyen időd a pacira. Nekem sajnos nem volt. De drukkolok, hogy neked összejöjjön. Ja, és gratula a joghoz. ;)

2011. aug. 20. 18:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A napokban csináltam egy táblázatot, szeptembertől aszerint fogok élni. De nem baj , mert megéri :) Főleg ha a kedvenc lovamról van szó.. mármint őt akarjuk/fogjuk megvenni.

2011. aug. 20. 18:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Sok sikert :)
2011. aug. 20. 21:21
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2011. aug. 20. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!