Macskagazdikat kérdezem, fontos! Ti hogyan oldjátok meg?
Mi idén egy hétre otthon hagytuk csak 2x ment fel hozzá egyik ismerősünk. Kapott bőven száraz kaját és két nagy tálnyi vizet.
Szerintem ti is nyugodtan otthon hagyhatjátok pár napig:)
Milyen hosszú utazások és milyen időközönként?
Ha van vki, aki megeteti, akkor nem gáz.
Panzió meg évente 1-2szer max. Én gyakrabban nem adnám be.
Én az ellentábor volnék :D Nem mertem itthagyni őkelmét 7 hónaposan egyedül 3 hétre. Lett volna egy nénike a szomszédban aki gondját viselte volna, de nem volt szivünk itthon hagyni bár mondják a cica a házhoz ragaszkodik,de szerintem hozzánk is mert nagyon érzékeny bújós cica reggel mindig vár minket a szobaajtó előtt és követeli, hogy vegyük fel és simogassuk :)
Kocsival utaztunk 14 órás út volt nem volt vele probléma,sokszor megálltunk hámmal sétáltattam :D aztán otthon párom szüleinél volt,eleinte nem találta a helyét de aztán elvolt.
Ha a cica nyugodt természetű viheted magaddal na és ha nem hosszú az utazás,előtte érdemes kocsihoz szoktatni ne legyen számára annyira idegen a zaj a szag a bezártság a mi cicánk eleinte azért meg volt rémülve ,de aztán szépen lenyugodott. Mi csak nyáron utazunk hosszú időre ,karácsonykor marad itthon 1 hetet ki fogja ki kell bírnia ,repülni azért nem fogunk vele :)
Macskapanziót neee! Eszembe sem jutott volna,hallottam hogy külön elzárják őket és nem tudnak velük foglalkozni és ki tudja hogyan viselné a sok cica társaságát az idegen helyet és még a gazdi sincs vele. Inkább ne.
Ha ilyen gyakran kell elutaznod akkor ne vállalj cicát. Ne utaztasd 3 havonta, és ne vidd 3 havonta panzióba. Mert meg fog hülyülni. A macska nagyon rosszul tűri a változást. Nagyon ragaszkodnak a helyhez amit megszoktak. És pláne rosszul hangzik ha mindez nem hogy egyszer-egyszer történne meg, hanem kifejezetten gyakran.
Ha állatot szeretnél, akkor kutya, ők jól tűrik ha más helyre kerülnek főleg ha a gazdija vele van.
Én macska barát vagyok - nekem négy is van - de ilyen esetben ne akarj cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!