Félek terepen, de egyben szeretek is oda járni csak nem full galoppban. Szerintetek így jó lenne?
Figyelt kérdés
Jön egy barátnőm aki 5 éve lovagol és vele mennék ki terepre én 3 éve lovagolok. Csak csatangolnánk beszélgetnénk. Nem jönne velünk felnőtt, csak mi ketten. Korábban egy másik oktatónaál már voltunk kint ketten és semmi baj nem volt. Nem vagyok biztos benne hogy kiengednek, pedig akikkel ott kimenék az vagy full galoppos felnőtt hapsi vagy olyanok akik félnek terpen ezért nem is mennek. Nállatok ki szoktak engedni két ügyes lovast? Csak úgy megosztom a korunkat hogy hátha lényeg: én 14 bnőm 16 lett.2011. aug. 15. 07:13
1/5 anonim válasza:
Attól függ, mennyire vagytok tapasztaltak... Ha három éve lovagolsz, havi egy alkalommal, akkor inkább ne. Ha rendszeresen lovagolsz, biztosan ülsz, megmaradsz egy-egy bakolás alkalmával is, akkor ok. Viszont ha nem, akkor inkább várjatok még vele, inkább maradjatok otthon, minthogy baj érjen. Az sem feltétlen megoldás, hogy tapasztaltabb megy veletek, mert ha megijed a lovad, senki sem tud segíteni, neked kell egyedül megoldanod. Amúgy lehet, hogy kiengednek, vannak lovardák, ahol tartod a lovad, edző nem foglalkozik veled, ellovagolgatsz magadnak, akkor mész bárhová, amikor akarsz, viszont mindent saját felelősségre... Remélem ki tudtok menni, sok szerencsét:)
Ui.: Kobakot ne felejtsétek el:)
2/5 anonim válasza:
Ez valóban attól függ, h hogy kezeled, ha megijed a ló, ha tudsz már vágtázni és egy két bakolást ki tudsz ülni, akkor rendben, de saját lovaddal mennél, vagy nem, mert ha nem, akkor nem biztos, h kiengednek
3/5 A kérdező kommentje:
Hát nem a sajátommal. :/ Hanem kell valakinek a lovát lovagolni. Most voltunk terepen egy hapsival full galoppba mentünk de nem féltem mert rohadt terep biztos a ló. :) Mindeggy jó volt max majd vele kimegyünk mert úgy néz ki nem akarnak kiskorúakat kiengedni. :/ Végül is valahol meg lehet érteni. A bakolást meg nem tudom ki tudom-e ülni mert még ló velem nem bakolt. Szval nem tom. Na j köszi a válaszokat. Hát igen kobakot viszek, meg gerincvédőt is. :)
2011. aug. 15. 12:37
4/5 anonim válasza:
Tavaly lovagoltunk 2 lovat barátnőmmel, 15 és 16 évesek vagyunk, először csak ketten voltunk kint, akkor csak lépés volt meg ügetés, később voltunk kint egy ismerőssel aki oktat, és szokott felénk terepezni, velük tudtunk vágtázni is. Biztosabb az, ha olyannal mész ki, akinek több éves tapasztalat van a háta mögött, és tudja kezelni a rizikós helyzeteket.
5/5 anonim válasza:
Mi rengeteget jártunk ki ketten barátnőmmel terepre tavaly nyáron. Mindenfelé csatangoltunk, nagyon jó volt mindig. Ő akkor 15, én 17 éves voltam. Olyan is volt hogy szőrén mentünk ki és akkor is csináltunk mindent, full galopp stb. Szerintem igazából lovardafüggő hogy hol mennyire engedik ki az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!