Lehet baj belőle? (többi lent)
Szóval van egy ló, aki alapból elég turbós.És ha 3 hétig nem mozgatják, és én ráülök, abból lehet baj?
Már mint arra gondolok, hogy nagyon turbós lesz?
Attól függ hogy mennyi ideje lovagolsz.
De ajánlom figyelmedbe a martingált vagy a hackmore-t.
2éve lovaglok, ugyanez a helyzetem. van egy ló akit mondhatni csak én lovaglok. elmentem nyaralni, 2 hétig nem ült rajta senki. arab ló, vágtában amúgy sem megy olyan "jól" mindig bepróbálkozik. nah szóval visszajöttem nyaralásból hát lementem lovagolni. mint mindig mondtam, hogy én az arabra ülök. ügetés minden tök jól ment, hát jött a vágta.. a sarokban olyat bakolt, hogy én csak röpültem Volna, ha nem akad be a jobb lábam a kengyelbe (balra estem) beestem a ló lába elé, alig bírtam kiszabadítani magam. majd visszaültem... csodálatosan vágtázott 3 kört (nagyon meglepő volt, mert nem szokott szépen vágtázni) hát akkor másik kéz... nah ott meg elkezdtünk vágtázni, ő meg igen csak sietősre vette az ügyet száguldott mint egy galopp ló, majd egy másik sarokban ismét bakolt egy hatalmasatt.. itt már röpültem is.. jó nagyot reccsent a bokám, jól meghúztam, meg fájlaltam nagyon a hátsó oldalam. különösebb bajom nem lett, hanyagoltuk a vágtát arra az órára... utána ugrattunk az jó volt de ez nem ide tartozik xD na lényeg ami lényeg 5 percen belül 2 x estem egy turbós lóról mert 2 hétig nem ültek rajta
futószárazd le az óra előtt ha lehetőség adatik rá
1. Azalatt a 3 hét alatt mit csinált a ló? Legalább karámban mozoghatott, vagy állt a boxban?
2. Ha volt karámozva, egy futószárazás segít. Pár percig hagy, hogy kiugrálja magát, ha szeretné, utána kösd ki a fejét és dolgozzon rendesen egy 20 percet, s csak ezután ülj rá.
3. Ha nem volt kinn, csak boxban, a futószárazásra is vigyázz, ilyenkor szokott a ló "beünnepelni", vagyis ilyenkor jön elő a bénulásos izomfestékvizelés nevű igen komoly betegség, nem kéne megkockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!