Érdemes lovat váróhídról venni? Válhat még jó hátas belőle, ha vágóról hozom el?
A legtöbb állatom menhelyi vagy az utcáról fogadtam be őket. Az ismerősiemnek is mindig a környékbeli menhelyeket ajánlom, nézelődjenek először ott, ha állatot szeretnének; így az állatok is kapnak még egy esélyt, és az új gazdi is olyan házi kedvencet vihet haza, aki végtelenül hálás és ragaszkodó lesz.
Van már egy idősebb lovam, akit lassan nyugdíjaznék, és mellé szeretnék egy fiatalabb pacit. Úgy gondoltam, elhoznék egy lovat a vágóhídról, viszont attól tartok, egy ló esetében nem feltétlenül működne minden úgy, mint az eddigi menhelyi állataimmal. Megbízható hátas válhat még egy ilyen lóból azok után, amiken szegény pára végigmegy, mielőtt a vágóra viszik? Vagy az ilyen lovak egyáltalán nem valók már lovaglásra? Nem tudom, mekkora sérülés éri ott őket lelkileg, de van rá esély, hogy megszelídül idővel, ha érzi, hogy most már jó helyen van, vagy kezelhetetlen marad?
Mik a tapasztalatok?
Nagy szerencse és jó szem kell hozzá, hogy ki tudj fogni 'jó' lovat. Például a kehes, lábproblémás lovakat nem érdemes elhozni vágóból, de pl vannak olyan emberek, akik egy sima karórágót - levegőnyelő - már vágóba visznek, pedig csak venni kéne rájuk egy ilyen nyakszorítót.
Egyik régi ismerősöm így mentett meg vágóhídról egy teljesen egészséges, jó indulatú karórágót. Teljesen normális volt, és ugrani is lehetett vele.
A problémás lovak, pl ideges, nehezen lovagolható, stb. neccesek, mert lehet hogy rengeteg munkát bele kell ölnöd, és akkor sem tudsz belőle kiegyensúlyozott lovat faragni. Szóval azokat max azért mentik meg az emberek, hogy ne pusztuljanak el, mert igazából eü gondjuk nincs, csak az agyuk... Azaz, nem mentik meg őket, hanem azért kerülnek oda és a kutya sem törődik velük.
Szóval lutri az egész, de pl ha kimész, és megnézed őket, és elég tapasztalt vagy, sztem ki tudod szűrni, hogy melyikből tudsz még lovat csinálni. Tehát ha vad is, ha fel tudod mérni, h a gondjai kb miből adódnak akkor lehetséges. :)
Mindenesetre ha ilyen jótékony jellem vagy, akkor megéri kimenni, hátha. Én szurkolok! :)
http://www.youtube.com/watch?v=qO2nV1EsqQ4
Nézd meg ezt a videót, ezt a lovat vágóról mentették, és milyen engedelmes!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!