Szarvasnyak! Hogyan segítsem hogy kigyógyuljon belőle?
?????
Kigyógyulni? A szarvasnyak egy genetikai 'hiba' egy öröklött nyakforma, amit nem lehet gyógyítani.
Megfelelő tréninggel, előre lefelé lovaglással, összeszedettséggel lehet az izomzatot javítani, és ezzel úgymond 'eltüntetni' a szarvasnyakat.
Az én lovam is szarvasnyakú, és semmi probléma nincs vele, csak többet kell vele dolgozni ahhoz, hogy az izmok jól csoportosuljanak a nyakán.
Első válaszoló: nem találtam rá szót, de akkor ahogy te írtad, eltüntetni. Úgy tudom nem csak genetikai hiba, hanem lesoványodott/legyengült állapotban erőltetik, és így is kialakulhat. Ez a kanca például le volt soványodva.
És hogy érted azt hogy előre lefelé lovaglás?
Ajsa: lovaskocsiztatás is jó?:)
Lehet "szerzett" szarvasnyak, mert rosszul van/volt lovagolva.Futószárazd gougegal, ezzel azt éred el hogy mélyen elölőre nyúlik és a kérdéses izomcsoport ellazul.(elején feszenghet mert a szarvasnyak nem egyszerűsíti a lazulást)
Ha ezt csinálod heti min 2-3 alkalommal akkor néhány hónap alatt javulhat.Amikor ráülsz tág keretben lovagold.Ha nagyon magasra emeli a fejét nehogy kikötőt rakj rá, mert azzal rontasz a helyzeten(nyak izomzata szempontjából)Lépésben csatnál fogd nyúljon előre, ügetésben és vágtában sem bizergáld a száját, mert feszengeni fog, hangsúlyosan: TÁG keretben menjen!
Nemsoká 4 éves lesz, egyszer ült a hátán a mostani gazdája. Se a nyereg, se az öreg ellen nem tiltakozott amúgy:)egyenlőre...ki tudja alattam mit fog művelni:D
Köszönöm a válaszokat, remélem sikerül:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!