Vágtát hol érdemes megtanulni?
Nem !!! Először szigorúan karámban !!! Addig nem is szabadna SENKIT kivinni terepre, míg nem tud vágtatni..
2011. aug. 12. 18:28
2/12 A kérdező kommentje:
Én terepen kezdtem, csak utána kerültem futószárra néhány alkalomra.
nem, tekintve, hogy emelkedőn ki kell könnyíteni, így pedig sosem fogod megtanulni kiülni normálisan a vágtát..
2011. aug. 12. 18:50
Fúúú ki az az agyas aki az mondta, hogy emelkedőn tanulj vágtázni, mi csak és szigorúan csak futószáron kezdünk és vágtáztatunk és mondhatja azt h ő már így meg úgy lovagol első alkalommal akkor is futószáron megy és vágtázni meg főleg hogy futószáron, de azért örülhetsz hogy nem szaladt el veled a p*csába az a ló, amelyiken te terepen voltál...
2011. aug. 12. 19:11
5/12 A kérdező kommentje:
Vissza tudtam fogni a lovat szerencsére, még kobak sem volt rajtam, mert nem tudtam, hogy lovagolni fogok aznap :/
O.M.G.
Ne haragudj, de szerintem messzire kerüld el azt a helyet. KÖTELESEK kobakot adni, ha nincs nálad a sajátod, főleg úgy, hogy ha elvileg 'lovasiskola', akkor mindig kell lennie egy 6-10 darabnak mindenféle fejméretben azon lovasok számára, akik még csak kóstolgatják a lovaglást, és nem ruháztak be drágább felszerelésre.
Ez a vágta tanítás meg egyenesen élet veszélyes, az első vágták kizárólag futószáron, szárak nélkül, a biztonság kedvéért a kápákba kapaszkodva kell, hogy történjenek... Atya világ, megtudhatnám, hogy hol lovagolsz? Lenne kedvem elbeszélgetni azzal az emberrel...
2011. aug. 12. 21:11
én vayg 3-4 aalkalommal vágtáztam körkarámba, utánna egy másik helyre menetem át ahol mindig terep van :) ott is egyből vágta, szőrén, berettyó-parton végig. ott tanultam meg igazán. a szárat mindig odadobom a lónak. :)és nincs semmi gondom nyeregben sem
2011. aug. 12. 21:11
Odadobod? Akkor azok is valami automata lovak lehetnek x)
Normál esetben, ha odadobod. nem ugrik vágtába, hiszen a ló a száron keresi az ötödik lábát, ha nincs támaszkodás, normál esetben be sem ugrik. (Támaszkodás alatt most egy normál szármértéket gondoltam)
2011. aug. 12. 21:19
egyáltalán nem automata ló... mivel nem lovarda, és 1-2 ember lovagolja rajtam kívül. :) és igen, úgy szeret menni ha odaadom neki a szárat :)
2011. aug. 12. 21:24
Azzal nincs gond, ha a vágta közben laza száron, könnyű kézzel mész, főleg, ha így jobban megy Ő is, én hirtelen úgy értelmeztem, hogy a beugratásnál dobod neki oda.
2011. aug. 12. 21:28
Kapcsolódó kérdések: