Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen az a pej ló? (lent)

Milyen az a pej ló? (lent)

Figyelt kérdés
Képen már láttam párat, csak nem igazán látom a különbséget a többi lótól. Valaki elmagyarázná?
2011. aug. 8. 01:57
 1/8 anonim ***** válasza:
"a leggyakoribb és legkedveltebb lószin. Számos változékát különböztetik meg, u. m. a világos, sötét, arany-, meggy-, gesztenyepejt stb. A hosszu szőrök, minők az üstök, sörény és fark, valamint a lábvégek a legtöbb pejnél feketék, a bőr pedig mindig palaszinű."
2011. aug. 8. 02:15
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen :

[link]

GOOGLE a barátod -.-

2011. aug. 8. 04:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor érthetően és nagyon köznapian megfogalmazva: ha ránézel egy lóra laikusként, akkor egy barna színűre - mindegy, hogy a barna egészen világos, vagy egészen sötét árnyalata - azt mondod, hogy barna. Nos, barna ló nincs. Az a ló, amelyik teljes egészében barnának tűnik, az a sárga, amelyiknek a teste nagy része barna, de a lábai, a sörénye és a farka fekete, azt hívják pejnek. Ne zavarjonak meg a lábain, fején látható esetleges fehér foltok, ezek csak jegyek, a ló alapvető színéhez nincs közük, tehát ha egy lónak a lába fekete, a többi része barna, (és természetesen feketék a hosszúszőrök is), akkor mindegy, mekkora fehérség látható a lábán vagy a fején, az a ló mindenképp pej marad.

Remélem, érthető voltam. :-) Ennél laikusabb magyarázatot már nem tudok adni. :-)

2011. aug. 8. 05:55
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

idiota leirom hülye nyelven h megértsed :)

pej-általában barna fekete sörénnyel és farokkal

sárga-az ilyen nagyon világosbarnás egyszoval sárgás és a sörénye és a farka ugyan olyan szinü

szürke-fehérló:) azért hivjuk szürkénekmert totál fehér ló elege nincs.

almásderes-szürke ló sötétszürke foltokkal általában

fekete-eleve fekete:)

sztem ezek a lényegessek:)

2011. aug. 8. 10:42
 5/8 anonim ***** válasza:
A pej ló az amikor a szőre barna a sörénye pedig fekete. >)
2011. aug. 8. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

OMG!

google.. amúgy a színe.

Van sárga, szürke, deres, PEJ.

2011. aug. 8. 13:16
 7/8 A kérdező kommentje:

04:48 és 13:16: Ahogy írtam már láttam róla képet, csak nem értettem a különbséget. Szóval először talán olvassátok végig...

A többieknek köszönöm! :)

2011. aug. 8. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Mivel a sárgához hasonlít leginkább őt hozom fel példának:

SÁRGA: Mindene sárga -, szemét, patáját kivéve.

PEJ: Testszőre barna, vagy a barna árnyalatai, lábvégei, farka, sörénye pedig fekete.

2011. aug. 9. 09:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!