Milyen az a pej ló? (lent)
Akkor érthetően és nagyon köznapian megfogalmazva: ha ránézel egy lóra laikusként, akkor egy barna színűre - mindegy, hogy a barna egészen világos, vagy egészen sötét árnyalata - azt mondod, hogy barna. Nos, barna ló nincs. Az a ló, amelyik teljes egészében barnának tűnik, az a sárga, amelyiknek a teste nagy része barna, de a lábai, a sörénye és a farka fekete, azt hívják pejnek. Ne zavarjonak meg a lábain, fején látható esetleges fehér foltok, ezek csak jegyek, a ló alapvető színéhez nincs közük, tehát ha egy lónak a lába fekete, a többi része barna, (és természetesen feketék a hosszúszőrök is), akkor mindegy, mekkora fehérség látható a lábán vagy a fején, az a ló mindenképp pej marad.
Remélem, érthető voltam. :-) Ennél laikusabb magyarázatot már nem tudok adni. :-)
idiota leirom hülye nyelven h megértsed :)
pej-általában barna fekete sörénnyel és farokkal
sárga-az ilyen nagyon világosbarnás egyszoval sárgás és a sörénye és a farka ugyan olyan szinü
szürke-fehérló:) azért hivjuk szürkénekmert totál fehér ló elege nincs.
almásderes-szürke ló sötétszürke foltokkal általában
fekete-eleve fekete:)
sztem ezek a lényegessek:)
OMG!
google.. amúgy a színe.
Van sárga, szürke, deres, PEJ.
04:48 és 13:16: Ahogy írtam már láttam róla képet, csak nem értettem a különbséget. Szóval először talán olvassátok végig...
A többieknek köszönöm! :)
Mivel a sárgához hasonlít leginkább őt hozom fel példának:
SÁRGA: Mindene sárga -, szemét, patáját kivéve.
PEJ: Testszőre barna, vagy a barna árnyalatai, lábvégei, farka, sörénye pedig fekete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!