Szerintetek hogy vegyem rá anyámat hogy örökbefogadhassak egy lovat? Full komoly kérdés, saját keresetemből tartanám el 16/L
16 évesen milyen saját kereseted van, iskola mellet hol tudsz annyit keresni, amennyi egy ló tartását, esetleges orvosi költségeit fedezze?
Mesélj még kérlek...
Mi van?😂 örökbefogadni lovat, oké max egy nagyon öreg/beteg lovat aki már csak “dísz”, max az van ingyen
Milyen saját kereseted 16 évesen?
Bértartás, ezen felül orvosi költségek, körmölés stb.. van havi fix 200-250ezred?
Ne röhögtess már, vagy ordas nagy kamu, vagy 8 éves vagy. 16 évesen nem lehet ilyen hülyének lenni
Örökbe fogadni? Megnézném azt a lovat, amit csak úgy ingyen osztogatnak.
Egy átlagos ló is minimum fél milla (egy "sima" paci, nem egy ígéretesebb példány) és mint minden állatnál, a vételi ár morzsája az összes kiadásnak: tartás, etetés, körmölés, patkolás, állatorvos (a lovak ráadásul nagyon érzékeny állatok, bármelyik nap bejöhet váratlanul egy többmilliós orvosi számla), edző, felszerelés...
Plusz 16 éves vagy, még tanulsz. Hamarosan egyetem és/vagy munka.
Egy ló meg él 25-30 évig. Még ha mondjuk egy 15 éves példányt is veszel, az is minimum 10 évnyi felelősség és sok-sok pénz.
Én például pont 10 évvel vagyok idősebb nálad, és bár mindig is a stabilitást szeretem és sosem voltam egy kalandor, elég zűrös volt az elmúlt 10 évem. Egy (1) házicicával is sakkoznom kellett, hát még ha egy lovam lenne.
Szóval én alaposabban átgondolnám. Inkább más opciókat keress: lovas táborok, lovardákban önkénteskedés...
Ráadásul legelő is kell.
Valamint még 1 ló. Ugyanis lovat egyedül nem tartunk! És bezárva sem. Nagyon nagy helyen kell nekik.
"Megfelelő egy lónak"
Egy ló nem ló, minimum egy póni kell mellé, ami - hiába kicsi - szinte megduplázza a költségeket. Jó dolog ha telken lehet tartani, mert így bértartásra nem kell, DE így sokkal több vele a meló. Bértartásnál sokszor etetik is a lovakat, illetve ha mondjuk - ne adja az ég - egy hétig otthon fekszel lázasan, vagy eltörik a lábad, akkor el tudják látni helyetted, le is mozgatják.
Az ösztöndíj jó dolog, gratulálok, nem semmi (őszintén, nem flegmázok), de attól függetlenül az élet érdekes kanyarokat vesz, főleg ilyen fiatalon. Jól gondold meg.
Az ítélkezős válaszokra: 0 információt kaptunk a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!