Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló tudja hogy ő egy ló?

A ló tudja hogy ő egy ló?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 19:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

"Az állatoknak nincs emberi értelemben öntudata."

Egy emberszabású majomnak ugyanolyan öntudata van, mint egy embernek, ez szinte biztos. De az elefántnak, és a delfinnek is, valószínűleg.

aki tud angolul annak érdekes olvasmány: [link] (tükör teszt: ha tudtod nélkül befestik a fejed, aztán tükröt tartanak eléd, felismered e a tükörképedből, hogy valami van a fejeden?)

Persze nem csak erre alapozom a kijelentésem. Meg szerintem sok állatnak van öntudata, akkor is ha nem állja ki a tükör-próbát.

A ló nem állja ki a tükör-próbát úgy tudom, ettől még neki is lehet öntudata.

2011. aug. 2. 19:38
 12/20 anonim ***** válasza:
66%
Jó, de úgy értem, hogy emberi értelemben. Azt már hallottam korábban, hogy csimpánzoknak, gorilláknak van öntudata, de az mégis más, mint az ember öntudata.
2011. aug. 2. 19:42
 13/20 anonim válasza:
Szerintem a kérdező sem gondolta komolyan:D A Seb. Balázsék nyomják ezt mindig a reggeli rádióműsorukban.
2011. aug. 2. 19:48
 14/20 anonim ***** válasza:

"de az mégis más, mint az ember öntudata"

hát de öntudat az egy van. jó, persze, persze hogy nem ugyanolyan mint az enyém pl. de a te öntudatod se olyan mint az enyém. :)

2011. aug. 2. 20:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Na azért legalább néhányan tudják hogy Balázs hülye kérdései az ilyenek.:D
2011. aug. 3. 08:23
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Ha erre vagy kíváncsi, az úgy nincs benne, hogy 'Igen, én egy ló vagyok'. Csak él, mint egy élőlény, nem gondolkozik ilyesmin, mert ez nem szükséges az életéhez. A lovak ösztönös állatok. Az ősember sem gondolkodott el, hogy 'Jé, én egy ősember vagyok, dezsír', csak futott a bölény után, mert látta, hogy jó zsíros. :)
2011. aug. 3. 19:00
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
Tulajdonképpen ez a kérdés magáról árulkodik, hisz mi sem tudjuk pontosan meghatározni, de lehetséges! Nem azt mondom, hogy IGEN vs. NEM??!! Hanem azt állítom, hogy lehetséges...de nagyobb módot fordítanék arra, hogy ők nem képesek magukat lovaknak "nevezni" Lehet úgy nevezik "magukat", hogy Szőrös legelészők, vagy Patás villámok...Mondjuk előbbi mondataimat akármennyire is furcsának gondolod, még az emberek nem jöttek rá ezekre a motívumokra, és a kérdésed elég összetetten válaszoltam..legalábbis remélem! :)
2012. márc. 26. 15:57
 18/20 anonim ***** válasza:
76%

szia!

Ha nem is tudja, hogy " ő egy ló", azt tudja, hogy a másik ló ugyan olyan, mint ő. Sőt, ha szamarat teszel mellé, azt is tudja, hogy az nem olyan, mint ő, de majdnem. Érted, ugye, Ha nincs is öntudata, akkor is tudja egy falabella és egy shire is egymásról, hogy ők ugyan olyan fajú állatok.

És azt is tudja, ösztönösen, hogy a kutya, bármilyen kedves is, veszélyt jelent rá, mivel hasonlít a farkashoz.

2012. márc. 26. 16:46
 19/20 anonim ***** válasza:
De ha kiscsikó kora óta egy csacsi neveli, honnan tudja, hogy más, mint a csacsi?
2012. márc. 27. 21:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Tudhatná, ha lenne fogalma a lóságról, azaz tudná, hogy mitől ló a ló (és mitől ember az ember, kutya a kutya és víz a víz...). Ezen felül még önmagával kapcsolatban is képben kellene lennie. Valószínűleg azonban fogalma sincs minderről, nem érdekli :). Nagyjából az egész világ egy nagy ménes, ehető dolgokkal, veszélyes ragadozókkal és közömbös tárgyakkal körülvéve. A gazdája pl. - jó esetben - afféle vezérkanca a szemében, egy zörgő újságpapír viszont lehet egy vérszomjas ragadozó, amelytől menekülni kell.
2016. dec. 26. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!