Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a külömbség a kinti és az...

Mi a külömbség a kinti és az istállótakaró között? (téli)

Figyelt kérdés
Lehet-e a téli istállotakarot kintre használni és forditva? Feltétlen megkellvenni minkettöt? (nyirott szörü a lovam télen)
2011. júl. 25. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A kinti takarónak egy kicsit más a szabása, abban kicsit könnyedebben mozog a ló, általában akkor használják, amikor

lovaglás után leizzad a ló és kicsit hűvösebb az időjárás és ne hogy megfázzon a ló és szokták lovaglás közben is használni , amikor bemelegíted a lovat az edzés előtt lépsz vele, akkor is rá szokták rakni, szintén ha hidegebb van.

Az istálló takaró elég zárt nem arra tervezték hogy kedvére szaladgáljon benne a ló és a téli istálló takarók vastagabbak is mint a kinti takarók, azt kifejezetten a hideg időkre fejlesztették ki, azokba az istállókba, ahol nincs állandó fűtés, ne hogy megfázzanak a lovak.

A kinti takarót lehet istálló takarónak használni, de az istálló takarót nem érdemes kintre használni.

Bocsi hogy regényt írtam, de rövidebben nem tudtam volna leírni :)

2011. júl. 25. 22:04
 2/4 A kérdező kommentje:
semmi köszi, de szerintem az elején a kinti takarót keverted a polár száritó és melegítő takaróval. nemhinném h téli kinti takaróba bármikor lovagolni lehetne. éncsak anyi külömbséget láttam a kettő között, hogy más anyagból vannak és kicsit eltérő a kettő formálya. ezért vagyok gondba h meiket válasszam.
2011. júl. 25. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja bocsi,úgy értettem a kérdésedet, hogy kinti takaró és téli istálló takaró, és a kinti polár takaróval lehet lovagolni
2011. júl. 26. 09:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor van jelentősége, ha télen karámban takarózod a lovat. Ebben az esetben nem árt, ha vízhatlan anyagból van és az is fontos, hogy jól rögzíthető és a mozgását nem gátló legyen. Ha csak a munka végeztével, lesétáltatáshoz akarod betakarni, egy sima normál, viszonylag olcsó polártakaró is teljesen jó, illetve én sokszor egy sima lópokrócot/plédet terítek végig a lovon ilyenkor.
2011. júl. 26. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!