Mi a külömbség a labrador-retriever, és a labrador között?
Semmi.
Az 1. megnevezés a fajta eredeti neve, a 2. meg a magyarított.
szia!
Ez már nem az első alkalom mostanában, hogy iylet olvasok. Ki találta ezt ki vajon, hogy a retriever külön fajta? De mindegy.
Van labrador retriever=labrador
golden retriever=goldi vagy arany retriever
sima szőrű retriever
göndör szőrű retriever...
ez a teljes neve.
Minek kell kiemelni a kérdést, ha már előtte 5en leírták a jó választ??
Labrador retriever = labrador
Golden retriever = golden
nova scottia duck tolling retriever = toller
és őket általában nem rövidítik:
flat coated retriever
curly coated retriever
chesapeake retriever
Nem kell hozzá olyan nagy ész, ezt megérteni.
Semmi. Ugyanaz, a a fajta igazi neve: labrador retriever
az előző válaszolónak: én már hallottam olyat, hogy a Chesapeake-bay retrivert úgy mondták, hogy: "Cheassy" (egy kutyás műsorban)
Nekem ugyan nem labim, hanem golden retrieverem van, de ez a kedvencem eddig:
'Milyen fajta, labrador?'
'Nem. Golden.'
'Jaa, azt hittem, hogy retriever.' (:
Egyébként pedig az emberekben nem tudatosult ez annyira, hogy a labrador az biza labrador retriever, stb...
Én is csak azóta értek valamelyest a retrieverekhez, mióta Zarám belépett az életembe.
De emellett a többi kutyafajtában egyáltalán nem vagyok ennyire (sem) járatos, simán mondom egy jack russel-re, hogy foxi... Elnézést is kértem érte.
Az megint más kérdés, hogy ebem általában labradornak nézik, de volt már arany vizsla (:, szetter, és 'golden-szerű' is (ez 'fájt' a legjobban (:).
annazara.hu
Hát, Anna .. nagy baromnak kell lennie aki ezt a szépséges golden levizslázza :)
Ők meg az én két dinka labradorom: [link]
na, mondjuk a kanra nekem is mondták már hogy "rottweiler"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!