Mit tehetnék ha pálcára rúg a ló?
Figyelt kérdés
Nemrég új lovardába kezdtem járni és nagyon megszerettem ott egy lovat , mikor elengedtek szabadon akkor a ló állandóan lelassitott és ha pálcáztam akkor kirúgot vagy bakolt . Csizmára megy de vágtába nem ugrik be . Mit tehetnék hogy erről leszoktassam ??2011. júl. 25. 13:14
1/27 anonim válasza:
Ha öregebb ló, azt már nem fogod tudni leszoktatni erről. Valaki, valamikor csúnyán megverhette és allergiás a pálcára. Válassz másik pacit.
2/27 A kérdező kommentje:
hát 15 éves a ló , de nagyon szerettem és az összes többi lovat kipróbáltam már de ő volt a legjobb :)
2011. júl. 25. 13:25
3/27 anonim válasza:
Ne üsd, kicsit se és inkább simogasd, beszélj hozzá, nyerd el a bizalmát. Valóban sokat bánthatták, verhették. Ha versenyló volt, akkor teljes mértékben érthető a viselkedése. Sajnos sok a szadista idomár, hiába büntetik ezt.
4/27 anonim válasza:
Ez ellenszegülés. Valamilyen szinten érthető, mert iskolaló, 15 éves, viszont nem tolerálható.
Két dolgot tudsz csinálni. Használod a pálcát, ahogyan azt kell, és ha rúg vagy bakol hajtod előre folyamatosan. Nem ijedsz be, ha bebakol, rásózol még egyet.
A másik amit lehet, csak nem fog beválni, hogy fokozatosan szoktatod a pálcához. Először a pálca csak a ló vállán nyugszik, majd így tovább fokozatosan.
Bár szerintem ennek értelme nincs, mert amit a ló csinál veled az ellenszegülés, mivel gondolom ha bakol, utána nem használod többet a pálcát.
5/27 A kérdező kommentje:
ugróló volt , köszönöm a válaszokat sajnos a boxában is nagyon félős :/ harap és kapkod , de remélem majd egyszer megbizik bennem :) annyit sikerült elérnem h a boxába beenged
2011. júl. 25. 13:38
6/27 A kérdező kommentje:
de szoktam csak utána már ágaskodik is
2011. júl. 25. 13:39
7/27 anonim válasza:
Az az igazság, hogy ezt a játékot egyszer kell lejátszani a lóval és utána tudni fogja, hogy kinél hol a határ.
8/27 A kérdező kommentje:
hát igen ezt mondja az edzőm is de mit vár tőlem ha a legjobb tanitványa sem birta megnevelni
2011. júl. 25. 13:42
9/27 anonim válasza:
Szia gréti ;)
Csini tényleg mindig bakol a pálcára és nem lehet semmit tenni ellene, nekem sincs semmi ötletem :S
10/27 A kérdező kommentje:
Vili te vagy? :O
2011. júl. 25. 13:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!