Miért nem megy kengyel nélkül a tanügetés (bővebben lent)?
Ma szabadon tanügettem úgy, hogy ki kellett venni a kengyelekből a lábaimat (nem most csináltam ilyet először). Viszont nem éreztem magam annyira stabilnak, és muszáj volt kapaszkodnom a nyeregbe elöl, és nem tudtam még közben irányítani sem a lovat. Ez egy magasabb ló szerintem, nem annyira kedvelem. Lehet, hogy a lónak olyan a mozgása, ami miatt nehezebb rajta ezt csinálni?
Esetleg én rontok el valamit? Milyen a helyes ülés közben?
Köszi a válaszokat előre is!
Kedves Kérdező!
Először is tanügetéskor dőlj egy kicsit hátra, és lazítsd el magad. Mielőtt elindítod, végy egy mély lélegzetet, és érezd át, amint a csípőd egybeolvad a ló testével. Ezután óvatosan indítsd el, és hagyd, hogy a ló által megadott ritmus szerint mozogjon a csípőd. Ami fontos, hogy soha ne feszítsd be magad, mindig maradj teljesen laza! Ha már nem érzed magad biztonságban, lassítsd egy kicsit a lovat, vagy állj meg, lépj egy picit, majd újra indulj el.
Fontos a türelem!
Egyébként mióta lovagolsz?
DD
Miért mindenkinek a tanügetéssel van gondja?:)
Próbáld meg térdel szorítani, a derekad meg a csípődet meg elengedni h a lóval mozogj!
Ha ennyire nem megy még akk muszáj lesz visszatérni a futószárra, így nem kell figyelned az irányítására. Gyakorold be ott, és utána menny csak szabadon! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!