Mit jelent az hogy "támaszkodtassam a lovat"? Hogy kell támaszkodtatni?
"A támaszkodás csak egy a többi tényező közül, ami az összeszedettséghez vezető úton szükséges. Helyes támaszkodás csak akkor létezhet, ha a ló tarkóban elengedett és megfelelően dolgozik hátulsó lábaival. Csak akkor lehet a mozgás lendületes, ha összeköttetés jött létre a lovas keze és a ló szája között és a ló a zablára támaszkodik. Ez laikusok számára ellentmondásosnak tűnhet, de ha nincs meg, ami elöl megtartaná a lovat, akkor az a derék- és csizmasegítségre csak elsietéssel reagálna, a mozgás nem térölelő lesz, hanem szapora."
Utolsó:)
És még ezt találtam:
"A támaszkodó ló tartása
A támaszkodás célja, hogy a ló a szárhoz lépjen és ezzel olyan tartást vegyen fel, amellyel a legnagyobb erő kifejtésére képes. Ha a ló nyakát előrenyújtja, azzal testsúlyának legnagyobb részét az elején hordja. Ha fejét nyakának ívelése nélkül a magasba emeli, azzal csak azt érjük el, hogy a hátát beejti, lovasát nem fogja hordozni. Az az ideális, ha fejének emelése együtt jár homlokának függőleges közeli helyzetével, de ezt a tartást nem lehet pontosan meghatározni vagy ábrázolni, mert lovanként különböző lehet."
Megint utolsó:P
bocsi a nagy képért!
[URL= [link]
ez a ló támaszkodik ill. száron van ezt is szoktuk rá mondani.akkor mondjuk hogy száron van amikor a fejét a talajra merőlegesen tartja.a lovasnak ilyenkor van a legnagyobb befolyása a lórra.ha lovagolok akkor nekem magától támaszkodik a ló.a támaszkodás feltétele a ló szája,valamint a lovas keze közötti finom és folyamatos kapcsolat .abban az állapotban,amikor a ló elfogadja a lovas kezét,létrejön a támaszkodás.a ló tarkója laza,nyakát enyhe ívben tartja.
ha eddig keményebb kézzel lovagoltál próbáld finomabban hátha a ló elkezd támaszkodni.de ugye ha a ló nem fogadja el a kezed a támaszkodást ugymond "elutasítja" szóval ezzelen sztem nem soktat tudsz tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!