Lovaglás így? Szerintetek?
Barátnőmmel megyünk egy helyre lovagolni de azt mondták, hogy saját felelőségre lovagolunk (mint mindenhol), de akié a ló az nem tud ott lenni. Én már 2,5-3 éve lovagolok de csak ügetek (mivel a lovardába nem igazán oktattak jól és most nemrég jöttem át egy másikba.) Párszor már ültem a lovon, amikor egy másik helyen volt.
Szerintetek így is felüljek rá, hogy nincs ott felnőtt?
Kobak mindenképp rajtam lesz!!
Hát először csak futószáron ülök fel a lóra. Aztán majd ha több alkalmalom után úgy érzem, hogy mehet szabadon akkor egy kicsit megyek vele szabadon.
Köszi a válaszokat!
NE, nagyon ne! Ennek csak rossz vége lesz. Velem megtörtént, csak én egy ismerősöm lovára ültem, haladó lovasként úgy hogy ő is ott volt.
Hiába volt rajtam védőfelszerelés, nemcsak kobak, megtörtént a baj. Egy pillanat alatt.
Kint a réten, vágtában kitért jobbra a kanca, én meg egyenesen tovább. Kórház - két hét otthon - csípő, térd, könyök, csukló zúzódás- hetekig használhatatlan kéz és iszonyatos fájdalom. Ma már tudom hogy nem érte meg kipróbálni a fiatal kancát aki eddig senkit nem dobott le.
Mivel még nem tudsz vágtázni, ugratni addig ne. Felügyelet nélkül pedig soha! Ha megtörténik a baj nincs aki pl azonnal kórházba visz.
Tényleg, tanulj meg lovagolni rendesen mind3 jármódban, gond nélkül, sok rutinnal a hátad mögött, utána felügyelet mellett (!!!) felülhetsz rá.
szerintem se kellene... gondolj bele, a ló nyugodt de hirtelen megijed, felugrik te hátra a lábad a kengyelbe ragad és végigszántja veled az egész pályát....
ha nincs ott felnőtt és nem is ülsz még "rendesen" lovon akkor inkább NE!!
Köszi a segítséget!
Úgy döntöttünk mi is, hogy haggyuk, szóval már el se mentünk arra a helyre mert megtudtunk még pár dolgot a helyről és inkább hagytuk az egészet mert nem tűnt egy az elmondás szerint (se) szimpatikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!