Hogy legyen kölcsönös bizalom a ló és lovasa között?
nem viccelek!
vívd ki a tekintélyed, akár ostorral vagy orrba gyűréssel (tudom az állatvédők most anyáznak)
havernak 4 pónija van és még több gyereke de ott is ha kikezd a gyerekkel, harap, rúg, lökdös, jobb egyenes a jutalma, vagy megy a háztól!(pedig állatbarátok)
de vigyázz a ló nem felejt!!
csak szeret ganéskodni ha elkapatják!
Hétköznap én vagyok legtöbbet a lovakkal. Amikor végzek a munkámmal oda megyek hozzájuk, simogatom őket, néha beszélgetek velük.
Volt egy ló, nagyon bizalmatlan volt mindenkivel. Addig nem akartam elmenni aznap, amíg nem bízik meg bennem egy kicsit. A végén már ő jött oda hozzám. :) De mindenki mással még bizalmatlan.
A ló- lovas kapcsolat a legbensőségesebb, a legszorosabb kötelék, nem lehet csak úgy elérni, hogy azt mondjuk, "ez az én lovam, én irányítom!", hanem a lóval együtt kell élni, érezni és látni.A kapcsolat, az igazi kapcsolat kialakításához több évre is szükség lehet.Hallottál már a csatlakozásról?Ez az első lépés.A lovat futószárra kell kapcsolni, a pályán egy irányba hajtani, mindegyik jármódban, aztán hirtelen megfordítani, mindezt úgy,hogy
az ember középen áll.Akkor van sikerünk, ha a ló lógatja a fejét és az alsó ajkát nyalja.Ekkor hagyni kell megállni és el kell tőle fordulni. Ha minden jól ment,a ló odajön hozzánk és a vállunkra hajtja a fejét, tehát elfogadott barátjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!