Ha a kutya, mikor látja, hogy közeledik felé a gazdája, a hátára fordul és várja simizést, az a bizalom jele? Csak azért kérdezem, mert nem régóta csinálja ezt.
Igen.
Ha a hasukat( legérzékenyebb, sebezhetőbb pontjukat) mutatják, szinte odatartják, az a teljes bizalom jele az állatoknál.
Megalázkodik. Nem biztos hogy a bizalom jele, mert pl ha összeverekszik mással akkor is így adja meg magát és nem hinném hogy abban bízna, csak a kutyákban van ilyen gátlás (legalábbis a normálisakban) hogyha a másik a hasát mutatja akkor nem bántják.
Az én kutyám is szereti ha simogatom a hasát de nem vágja le magát ha megyek csak amikor simogatom és érzi hogy a hasa felé akkor fordul a hátára.
Aha, értem. Köszi a válaszokat! Nem szoktam agressziven fellépni a kutyával szemben, szóval remélhetőleg a bizalom miatt teszi. Igazából főleg akkor csinálja ezt, amikor alapból is fekszik, ejtőzik.
Ez egyébként lehet egyfajta jele a falkavezérség elismerésének, vagy ahhoz ennek semmi köze?
Nem a bizalom, hanem a megadás jele, inkább félelemre utal. Ha a bizalmát akarná jelezni, akkor nem előre, a közeledtedre mutatná ezt a jelzést, hanem miután odaértél.
Továbbhaladva, valszeg már nem fél, ám mivel a simogatást jutalomnak veszi/vette, f@szán betanítottad neki, hogy így viselkedjen, ha közeledsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!