Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak ilyenkor? (lent)

Mit csináljak ilyenkor? (lent)

Figyelt kérdés
Szóval van egy új lovam kb 2 hónapja van nálunk és mindig a megszokott útvonalon megyünk.Mikor kimegyünk ugye terepre(mezőre) rendesen vágtázgat meg minden odafelé meg visszafelé...és lehet látni a hazautat is,ilyenkor mindig szaladna hazafelé hiába adok neki segítségeket meg már többször is megrángattam a száját,hogy ezt ne csinálja,de csak akkor hajlandó ügetni meg főleg vágtázni ha hazafelé veszem az irányt,aztán mikor tényleg hazafelé megyünk néha megpróbálkozik a "bakolással", úgy hogy leteszi a fejét és megrázza-szerintem ez azért van mert őrül hogy engedem gyorsan futni,amúgy nincs semmi gond vele...tudtok valami tanácsot adni hogy ha nem hazafelé megyek vele akkor is vágtázzon vagy ügessen?
2011. júl. 6. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Na most vagy én vagyok hülye, de kicsit kuszán írtad le a dolgokat szerintem... Tehát, csak ha hazafelé mentek, akkor vágtázik/üget? Odafelé csak léptek? Vagy nem tudod visszafogni?
2011. júl. 6. 15:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt így én se értem :/

De ha ez a gond, akkor kösd le a fejét lekötővel, vigyél pálcát és ha mentek kifelé a tanyáról és már ügetnél vele,de ellenszegül, akkor kicsit segítsd meg vele. Még véletlenül se verd vele agyon a lovat, emrt azzal ártasz csak...

2011. júl. 6. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Haza felé, meg ne rángasd a száját. Ülj ki azt a rohadt nyerget, told előre a csípődet és finoman húzd a száját.

A ló is érző állat. Te se szeretnéd, ha valaki rángatná a szádat, miközben haza akarsz végre érni

2011. júl. 6. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Pedig simán érthető a dolog! A ló látja a haza felé utat és nyilván sietne hazafele. Vagy válassz másik útvonalat, vagy ha nem tudsz akkor ülj bele a nyeregbe , feszítsd ki a derekad és ne folyamatosan csak úgy hogy egyszer enged egyszer húz a szár. Vagy játssz egy kicsit a zablával. Remélem azért segítettem :)
2011. júl. 6. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Azzal semmit nem érsz el, h cibálod a száját. Egyrészt fel fog neki repedni és tompa lesz, másrészt csak felidegesíted. Az a te csizmád baja, ha nem tudod beugratni vágtába/ügetésbe, csak ha hazafelé mentek. Viszont könnyen kiküszöbölhető a rohanás. Ki kell kötni gumis kikötőszárral, és könnyebb megfogni, vagy lekötheted sambonnal v góggal is.

Az esetek 90%-ban a lovasnak nincs elég 'tudása/érzéke' vagy nem elég erélyes ahhoz, hogy megoldja ezt a problémát. Ne légy ideges! Maradj higgadt és határozott, és ügyelj a kitartó kezekre. Nagyon könnyű finom kézzel is megakasztani a lovat úgy, hogy rájöjjön, értelmetlen amit csinál. Másik, hogy foglald le az agyát. Ha érzed, hogy gyorsul, csinálj vele kört, vagy kézváltást, vagy valamilyen feladatot. Ha nem unatkozik, ideje sincs kitalálni magának ezeket a szórakoztató dolgokat.

2011. júl. 6. 20:52
 6/6 anonim válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem kell se kikötő se pálca, száját pedig végképp ne rángasd, gondolj bele, neked milyen lenne ha egy vas lenne a szádban és közben tépnék is? hazafele a lovak tényleg jobban húznak, de visszafogni is visszalehet őket, ha túl gyenge vagy akkor nem ajánlom még az ilyen terepeket inkább pályán lovagolj. ha pedig nem akar vágtatni/ügetni a tanyától távolabb akkor azt javaslom hogy ne egyedül menj terepre, mindig menjenek veled más lovasok is lovakkal, mert akkor tudni fogja a lovad hogy nincs egyedül. azért menne visszafele mert egyedül érzi magát és sebezhetőnek. többen menjetek ki terepre ne egyedül :)
2011. júl. 8. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!