Hogyan lehetnék egy kicsit bátrabb?
Ismerősöm lovához ki szoktam járni, segíteni körülöttük. De néha próbál farolgatni. Vagy ha a boxába van kikötve amikor csutakolom akkor is a farát felém fordítja meg próbál mintha oda"szorítani" a falhoz. Én meg rögtön megijedek.
13/l
légyszi csak normálisan válaszoljatok.
Szia!
Erre nem tudok pontos választ adni , mert nem ismerem a lovat. Kérdezd meg az ismerősödet , hogy hajlamos-e arra , hogy rád faroljon. Ha nem , akkor lehet, hogy te értelmezed félre és semmi rosszindulat nincs a lóban.
Ahhoz , hogy leküzd a félelmed , ahhoz csinálni kell azt amit félsz. Az egyik ismerősöm pl félt a kakasoktól , elmentek külföldre és egy olyan helyen kellett végigmenniük ami teli volt kakasokkal...végigment , azóta nem fél tőlük.
A ló érzi , ha félsz , a félelmedet váltsd át szeretetre , higgy a lóban és ő ezt érezni fogja :)
én jártam úgy h telibe nekem tolta a hátulját a boxban egy egyébként tök barátságos ló.
Először megijedtem, aztán rájöttem h szereti a a seggét vakargatják xd
Szia! Ha tényleg csutakoláskor csinálja ezt akkor ahogy előttem is írták azt akarja hogy a fenekét vakargasd meg :D Főleg a vedlési időben csinálnak ilyet, először énis megijedtem hogy most éppen élvezkedik vagy szenved xD ezt onnan tudom megállapítani hogy a fejét magasra emeli és (ha az istállóban van) akkor olyan mintha a felső ajkával a falat vakargatná.Ilyenkor nyugodtan vakargasd erősebben mer jólesik neki =)
De hogyha csak megpróbál odanyomni a falhoz amikor benn vagy nála akkor határozottan szólj rá pl: Menny odébb! ,és lökd arrébb a hátsófelét.
Jó lovazást! =)
nem szoktam megengedni nekem.
pofán szoktam vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!