Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit gondoltok, kengyellel...

Mit gondoltok, kengyellel vagy kengyel nélkül eredményesebb"megtanulni lovagolni?

Figyelt kérdés
Több helyen is voltam már,egyik helyen erre,másikon arra esküsznek.Nekem személy szerint a kengyeles változat jobban bejött,de sokat hallom,hogy igazán az tanul meg lovagolni,aki kengyel nélkül tanul.Mi a véleményetek,tapasztalatotok?
2011. jún. 21. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Kengyle nélkül. Ha a nélkül tudsz lovagolni akkor kenygellel még 1szerűbb.

Sokkal erősebbek lesznek a combjaid és könnyebben maradsz fent.

2011. jún. 21. 21:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A kengyel hatalmas segítség. Szerintem gyakorold ígyis-úgyis. Én kengyellel tanultam, és amikor már biztosan ültem a nyeregben, akkor kengyel nélkül is lovagoltam-tanultam. Aki viszont kengyel nélkül tud, az tuti biztosan ül a ló hátán :)
2011. jún. 21. 21:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,jöhetnek még!:)A tanulást kengyel nélkül kezdtem,később váltottunk oktatót,ahol kengyellel lovagoltam végig,s azt vettem észre,hogy azóta,ha kengyel nélkül kell lóra ülni,megszűnik a biztonságérzetem...Pedig biztos,hogy jobban megtanul az ember egyensúlyozni nélküle!
2011. jún. 21. 21:12
 4/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen kengyel nélkül. Anno az én edzőm szőrén kezdte velünk az oktatást, különböző tornagyakorlatokat végeztetett velünk, így megtanultuk "érezni" a lovat. Amikor szőrén már teljesen biztos volt az egyensúlyunk, utána ülhettünk csak át a nyeregbe. Mind a mai napig stabil az ülésem, pedig sajnos ma már jóval ritkábban tudok csak kijárni.
2011. jún. 21. 22:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen kengyel nélkül. Megerősödnek az izmaid, jobban megtalálod az egyensúlyt a lóval. Kengyellel egyszerűbb, de nem abból kell lovagolni, max ad egy kis plusz támasztást. Sok ilyen "kengyeles" lovast láttam már, akiknek ha elment a támaszuk bizony hamar leestek, viszont aki kengyel nélkül is stabilan ül, annak nem okozhat egy ilyen szitu meglepetést.
2011. jún. 21. 23:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Én nagyon sok idő után kaptam először kengyelt. Ugranom

is kengyel nélkül kellett először. Visszanézve megérte. Nagyon jó lett az ülésbiztonságom.

2011. jún. 22. 07:07
 7/11 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen egyértelmű, kengyel nélkül. NEM SZABAD kengyelt adni addig a lovasnak, amíg mindhárom jármódban elengedve nincs teljes ülésbiztonsága. A kengyel csak támaszték, pl könnyűügetésnél, vagy ugratásnál. De ha kengyellel tanulsz lovagolni: nem egy, és nem is kettő olyan lovast oktattam már, aki elvileg terepre jár, meg ugrani tanul. Elvesztette a kengyelét, vagy elvettem tőle, és leestek. Szinte semmit sem ér, amit addig tanítottak nekik.
2011. jún. 22. 10:42
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm,én is úgy gondolom-illetve tapasztaltam-hogy kengyel után olyan lóra ülni ahol nem kapok kengyelt...Enyhén szólva is teljesen megszűnik a biztonságérzetem!Az a baj,hogy ahol anélkül lovagolhattam,ott semmit nem foglalkoztak a lovassal,nem volt kifejezetten oktató,egy ember felügyelt tíz-tizenöt(többnyire gyerek)lovast,oktatás kifejezetten nem volt.A másik hely,ahová jártam,drága volt és nagyon jól tanítottak,de kengyellel és úgy érzem,mégsem ülök olyan biztosan a lovon...
2011. jún. 22. 13:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Természetesen elsőre meg másodjára sem fogsz biztonságosan ülni sem kengyellel, kengyel nélkül pedig főleg nem. Sok-sok gyakorlás, tapasztalat, kitartás kell ahhoz, hogy megtanuld.
2011. jún. 22. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Eggyértelműen kengyel nélkül, bár a legjobb szőrén megtanulni...:))

Édesapám azt szokta mondani(aki egyépként lovasktató volt) hogy ha szőrén tudsz lovagolni akk a nyereg már csak dísz lessz.:)

2011. jún. 22. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!