Két kutyát hogy jobb/eredményesebb tanítani? Együtt vagy külön?
Üdv!
Az együtt tanulás előnye, hogy másolással egymástól tanulhatnak, nemcsak a jót, igaz a rosszat is.
Viszont elengedtetetlenül nagy előnye a közös taulásnak, hogy szét fogod tudni őket a nevük alapján, a feladat megoldás közben választani.
Igaz így kicsit nehezebb a tanítás, egy kicsit több taktikát igényel, de szeritem jobb.
Üdv!
Sokkal hatékonyabban lehet őket külön-külön tanítani, nekem is két kutyám van és egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy együtt gyakoroljak velük. Én azt tapasztalom, hogy akkor sokkal figyelmetlenebbek, sokkal szétszórtabbak, ha együtt vannak.
Meg rengeteg gyakorlatot nem lehet két kutyával végezni, például láb mellett követés, láb mellett végzett gyakorlatok, stb. Az sem igazán megoldható, hogy addig az egyiknek kiadom a marad parancsszót, míg a másikkal foglalkozom, mert önkéntelenül is kimondom a gyere parancsszót vagy a kézjelet csinálom.
A másik meg az, hogy én klikkerrel tanítom őket, szóval csak akkor lenne hatékony, ha mindketten mindent teljesen egyszerre csinálnának meg, ami esélytelen, különben teljesen összezavarodnának és elvesztené a klikker az értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!