Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Estetek már lóról? Mikor,...

Estetek már lóról? Mikor, hogyan, mekkorát? Súlyos volt, vagy vissza tudtatok ülni a lóra? Lett sérülésetek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 10:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hajjajj... Sokat estem, de hálisten zúzódáson, horzsoláson, és agyrázkódáson kívül semmi bajom sem lett.

A legdurvább az volt, mikor télen, kemény fagyott földön vágtáztunk. A lovacskámnak jókedve volt, és szépen lehúzta a nyakát. Én még pici voltam (8 éves), ő meg egy hatalmas, robosztus herélt (amúgy nagyon jóindulatú). Gyönyörűen repültem, elé. Háttal érkeztem a fagyott földre. Percekig nem kaptam levegőt, szabályosan fuldokoltam. Edző bácsi összekapart, és még köhögve-prüszkölve feltett a lóra, tovább vágta:)

Hmm..aztán volt olyan, hogy belerakott a ló az akadályba, és rámborult minden kitörő, rudak. :)

Egyszer volt olyan is, hogy nem ültettek vissza. Nagyon csúnyán estem. Percekig ültem a földön, és fogalmam se volt, hogy kerülök oda. Felállni segítséggel sikerült, de annyira szédelegtem, hogy nem tettek vissza.

2011. jún. 20. 22:32
 12/24 anonim ***** válasza:

Hát nálam is volt jó pár esés ami emlékezetes maradt. Az első volt a legdurvább, lovam valamitől megiett én ugyan szépen lecsúsztam az oldalán de a lábam benne maradta a kengyelbe, ő ugyan el akart indulni de sikerült megállítanom, na azóta tudom, hogy hogyan kell tartanom a lábam. :)

A másik akkor kezdtem el vágtázni és a lovam úgy ugrott be, hogy lehajtotta a fejét, én meg túlrövid szárat fogtam és azzal a mozdulattal bukfenceztem is végig a lovam nyakán.

:D

Ő meg csak nézett rám, hogy most ez mi volt. :)

Volt olyan esésem is amikor a ló beugrott vágtába én azzal a lendülettel el is hagytam a kengyelem és mivel ki akartam könnyíteni neki azzal a mozdulattal le is bukfenceztem.

Szerencsére az ijedségen kívül sosem lett bajom de mindig vissza is ültettek.

2011. jún. 21. 18:33
 13/24 anonim ***** válasza:
már nem is számolom, annyiszor estem. Volt már zúzódásom, horzsolásom, agyrázkódásom, felkartörésem. nem nagy cucc.
2011. jún. 21. 21:40
 14/24 anonim ***** válasza:

Az első esésem inkább lecsúszás volt. Egy olyan lovon dolgoztunk futószáron, aki nem rég volt belovagolva és futószáron még nem oktattak rajta és ehhez akartuk hozzászoktatni. Amúgy nagyon nyugodt, készséges paci csak még furcsa volt neki, hogy különböző tornagyakorlatokat stb. csináltak rajta. Nem volt rajta nyereg, és ügetésben kellett megfordulnom rajta 360 fokban. Mikor lendültem volna, szegény nem tudta, hogy most mit akarok és hirtelen megállt, én meg lecsúsztam oldalt xD

A második esésem szintén szőrén volt, pont felültem egy huculra, és a kezemben vettem a szárakat, amikor a gazdája hirtelen megjelent 2 birkával a kezében, amitől megijedt és felágaskodott. Hirtelen a földön voltam xD a fenekemre estem, a fűbe, nem lett még zöld foltom se :)

A harmadik csak majdnem esés volt, ehéten, hétfőn. Most egy olyan lovon lovagolok, akivel nem ugrattak előtte, és szeretnék vele. Military pályán kinéztem egy kisebb akadályt, mondom jó lesz az kezdésnek, és ügetésből átvisszük... El is indítottam ügetésben... csak néhány méterrel az akadály előtt beugrott vágtába és akkorát ugrott, hogy csak néztem, és mikor leért a földre kb a lélek tartott a lovon xD De sikerült fennmaradnom, utána pedig lelassítani :)

2011. jún. 22. 18:17
 15/24 anonim ***** válasza:
engem konkrétan fejbe rúgott a ló...terepen lovagoltunk és nem bírtunk bevenni egy kanyart vágtában,a ló meg a szántásba vágtázott és mivel az túl puha volt,megijedt,és mikor éreztem hogy baj van leugrottam róla,de elé estem,ő meg átugrott felettem,és szerencsére volt rajtam kobak,így csak azt találta el...magyarul mindenki azt mondta,hogy a kobak mentette meg az életemet...
2011. jún. 25. 08:13
 16/24 anonim ***** válasza:

Több éve lovagolok az elején többször estem de főleg szőrén csak lecsúsztam mindig volt hogy talpra.Ezeken kivül általában repültem..

Nálunk mindenki visszaül a lóra aki leesik így én is mindig visszaültem, komolya bajom sose lett:)

2011. jún. 26. 16:49
 17/24 anonim válasza:
Lassan már 10 éve lovagolok, de eddig négyszer estem. Az első három nem volt súlyos viszont a negyediknél eltört a kezem. Pályán voltunk a quadosok pedig arra jöttek, ettől megijedt a ló és elkezdett vágtázni és bakolni én elvesztettem az egyensúlyomat és végül egy árokszerű akadályba beleugrott majd ki én pedig ahogy kiugrott leestem. Nem ültem vissza mert nem tudtam kinyújtani a kezemet de nem volt vészes, túl élhető ! :)
2011. júl. 4. 10:47
 18/24 anonim ***** válasza:
Úgy látom akkor máshol is megtalálják a quadosok a lovardákat-.- Felénk sincs jobb helyük szórakozni úgy látszik, mindig akkor jönnek ki, mikor mi is kint vagyunk..
2011. júl. 4. 17:49
 19/24 anonim ***** válasza:
én csak egyszer estem le, mert ellenvágtága kezdett és elvesztettem az egyensúlyom és lefordultam a lóról de semmi bajom nem lett, még egykarcolás sem volt rajtam.természetesen vissza ültem! :)
2011. júl. 6. 10:02
 20/24 anonim ***** válasza:
Közben újabb esésem: szőrén mentem egy kis sportpónin (megjegyzem már rég kinőttem a pónikat, de könnyű súlyú vagyok, azért ültem fel rá) pályán, aki úgy bedől a kanyarokban mint egy motoros...+a sörénye rendesen kikopott ott, ahol kézreesne fogni xD (elég sokan szőrézhettek rajta előtte...)Pörgős kis ló, ügetése olyan mintha az áram rázna, nagyon pattogós, és egy kanyarban amikor bedőlt leestem xD De mivel nagyon alacsony+puha volt a homok olyan volt mintha egy székről dőltem volna le xD Utána ráült még egy csaj, ő is pont úgy esett le, ahogy én, egy másik meg mindig csak majdnem esett le xD halálosak a kis pónik xD
2011. júl. 6. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!