Hogyan nyugtassam le?
Nem láttuk mi már egymást?!XD
Tiszta én vagy!Nekem is van ijedős lovam...Nem egy....
Szóval akkor forgalomtól is megijed meg a zajoktól is...
írok tippeket hogyan tudnál ezen segíteni:)
-fogj egy zacskót,ne szatyort mert az nagy!és akkor rázd meg a fejénél aztán ha semmit nem lép,nem fél tőle mehetsz lejjebb(lábnál),közben beszélj hozzá így nyugtasd meg.Adj neki jutalmat ha jól viselkedik közben.
Egy kicsit hagyd abba a zörgést ,majd megint.
-Biztos van valami zeneszólós tárgyad...Mp3,telefon,stb. állítsd be vmit elősszőr halkan aztán fokozatosan hangerő....Énekeld ha kell az is megnyugtatja.Tapiskold meg a nyakát.
-ugye tudod hogy máshogy látják a színeket is,vigyél oda mindenféle felesleges ruhadarabot és szagoltasd meg vele,játsszál vele a karámban mikor kint van húzd végig a testén...
-az is jó megoldás hogy 2 szatyrot felkötsz az oldalára és ügetésben futó szárazod.Közben beszélsz vele...
-Nem lovagolni mész ki vele hanem csak sétálni egyet: vagyis a kantárt felrakod rá és mellette sétálgatsz,ha kell legyen vki melletted aki segít ha van vmi.
Csak ügyesen!Sok sikert,remélem tudtam valamit segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!