Nehéz szőrén megtanulni lovagolni?
Nyeregben már tudok ügetni, és az ütemet is rögtön eltalálom. Vágtázni még csak egyszer kétszer próbáltam, de lötyög a lábam. Aszem nem szorítok kellő képpen. De próbálom, viszont hamar elfárad és izom lázam is van olykor. Azt mondták vegyük le a nyerget, és úgy üljek fel.
Szerintem tutira taknyálok majd a lóról. Persze tudom hogy jó lovas nem születik esés nélkül, de azért jó lenne elkerülni.
Nektek is voltak nehézségek a lovaglásban? Jajj ez annyira nehéz, de imádok a ló hátán ülni, és velük foglalkozni.
Először ne szőrén ülj fel, hanem simán csatold le a kengyeleket. Ez lehet egyfajta átmenet, mert a nyereg attól még tart, de nincsenek ott a kengyelek, hogy biztonságot adjanak. Ha már megy így a lovaglás, akkor vedd le a nyerget és mehetsz szőrén. Csak ne tegyél fel izzasztót v pokrócot mert az csúszkál mint az állat, és azzal nagyot lehet taknyolni. Szval ne legyen a lovon semmi csak egy kantár.
Egyébként nem nehéz. Én kényelmes lovakon jobb szeretek szőrén idomítani, mert jobban érzem a lovat és könnyebben korrigálok.
Ne legyél görcsös ne szorítsd annyira, hogy elfáradj nagyon, mert kötötten nem lehet jól lovagolni! Persze tartsd ott a lábad, de ne légy feszes nagyon!:) Szerintem jó szőrén lovagolni, és ha már az alapok mennek nyeregben akkor meglátod, hogy mennyivel más szőrén, sokkal jobban átérzed a ló ritmusát és én spec. jobban szeretek szőrén menni,nekem kényelmesebb mondjuk egy szőrén ügetés mint a nyeregben tanügetés :D
Arra figyelj, hogy ha nem tesznek alád pokrócot/alátétet akkor ha nem figyelsz oda könnyebben lecsúszhatsz a lóról mintha lenne alattad valami.
Kicsit gyúrj rá a combjaidra otthon, hogy jobban bírd és hogy erősödjenek.
Én csak sodrott lovakon szeretek szőrén lovagolni, mert, jó széles és kényelmes hátuk van, míg a félvéreknek eléggé lehet érezni a gerincét és sokszor kényelmetlen. Ügetni nem túl kényelmes, viszont a vágta nagyon jó. Szerintem nem nehezebb szőrén lovagolni, mint nyeregben, persze más lesz a lábtartásod, mert nincs térd támasz és más ponton fogsz támaszkodni.
Nehezebb jóval, mivel csak a térded+ combod van amivel kapaszkodhatsz mivel a kezedben a szár van. Egyébként én se tudok még szőrén lovagolni, viszont sokszor mentem úgy terepre heccből, és ha tudsz vágtázni akkor ülj fel szőrén mert ott a vágta könnyebb mint az ügetés. Tapasztalat. ^^
Nehezebb, de ha tudsz úgy lovagolni, akkor meg kényelmesebb.
Én úgy érzem, hogy csak az egyensúly van meg. Nem szorítok eléggé, és lötyög a lábam.
Lehet otthon is kéne valamivel erősítenem a belső comb izmokat?
A nyakába akasztós dolog jó ötlet, mert ha netán elvesztem az egyensúlyt akkor van mibe kapaszkodni, és nem a száját tépem szegénynek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!