Vágtázni nehezebb megtanulni, mint tanügetni?
Figyelt kérdés
Eddig csak futószáron ügettem voltizshevederrel. Már egész jól el tudom lazítani a derekam. Vágtázni még nem próbáltam. Az oktatóm mondta, hogy szerinte menne, de félek, hogy leesek. Egyszer már estem, akkor megijedt a ló, a heveder lefordult (új volt és nagy rá),én pedig repültem. Rosszul estem, rálépett az alsó bordáimra és a hasamra. 1 bordám eltört. Ekkor fél éve ültem először lovon. Nem is attól félek, hogy leesek, de mégis bizonytalan vagyok a dologban. Mit gondoltok?2011. máj. 24. 22:53
1/8 anonim válasza:
Vágtából nagyobbat lehet repülni, de technikailag az ügetés nehezebb.
2/8 anonim válasza:
Ha bizonytalan vagy, még ne vágtázz. Legyen biztos ülésed, és egyensúlyod a lovon. Ha megvan, és biztosan ülsz ügetésben, készülj a vágtára, és először futószáron próbáld. De mindenképp érezned kell hogy készen vagy rá, ne legyél bizonytalan. Egyébként könnyebb kiülni egy vágtát mint egy ügetést de kell hozzá tapasztalat és önbizalom; könnyen elveszítheted az irányítást a ló felett.
3/8 anonim válasza:
Vágtázni sokkal könnyebb, mint ügetni.
Gyorsabb jármód, de sokkal könnyebb elsajátítani - vannak lovardák, ahol előbb tudnak - persze futószáron - vágtázni, mint tanügetni.
Mivel Nálad futószáras vágtáról van szó, nyugodtan vágj bele.
(bár megjegyezném: mi az, h nagy volt a heveder a lóra és lefordultál???? Van véleményem az edződről.....)
4/8 anonim válasza:
Ha már stabil a tanügetésed, és minden nehézség nélkül megy is nyeregben is, akkor már könnyű dolgod lesz a vágtzánál. Bár ha ilyen történik velem egy lovardában elgondolkodnék az oktató hozzáértésében.
5/8 anonim válasza:
vágtázni könnyebb, az ügetésen mindig van mit csiszolni, lábad tartása.. stb. ami nehezebb mint vágtában :)
6/8 anonim válasza:
Én is futószáron vágtáztam még, és akkor is csak voltizshevederrel. Amikor már kipróbáltam, már nem féltem annyira úgy tudom, de arra emlékszem, hogy azt akartam, hogy még, még! Neked is menni fog, csak kapaszkodj erősen! Én sem estem le. Persze előtte ellenőrizzétek a ló felszereléseit, hogy biztonságos-e. Sok sikert kíván:
Egy lelkes, több éve lovagoló lovas
7/8 A kérdező kommentje:
Még anno leestem egy rosszul becsatolt heveder miatt, a ló megbokrosodott, 2 bordám bánta, de szerintem már be mertném vállalni :)
2011. jún. 20. 10:43
8/8 anonim válasza:
Ha nem vagy biztos benne ne vágtázz! De attól elég fontos, hogy higgy magadban, mert az akadályoknál is (ha ugratni fogsz) ez van. Félsz, hogy nem ugorja át, esetleg rosszul ugrasz, de miután megvolt már nincs baj. A vágta nem nehezebb, csak dinamikusabb, főleg mikor beugrik. Utána már csak bele kell ülni, követni a mozgását, és fenntartani a vágtát. Persze először a tanügetést is tudni kell, ha csak egy rövid időre is, ugyanis ebből a helyzetből fogod később beugratni a lovat vágtába. Én se tudok huzamosabb ideig tanügetni(ez azért elég ciki >.< ), de beugratásnál meg tudom tenni. A vágtába szerintem sokkal egyszerűbb beleülni, mint a tanügetésbe... Az edzőnek meg üzenem h olyan hevedert ami nagy a lóra, nem rakunk. Ez olyan mintha nem is húzná meg lovaglás előtt a hevedert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!