Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Négyszer voltam lovagolni és...

Négyszer voltam lovagolni és a negydik órán már ügettem, az nem túl gyors?

Figyelt kérdés
Összesen négyszer voltam lovagolni. AZ első órán már egyedül mehettem 2-3 kört. A második órán többet mehettem egyedül lépésben. A negyedik órán már ügethettem szabadon. Pedig az előző három óra egy évvel azelőtt volt. Szerintetek ez nem gyors?? (de azért én örülök neki. )
2011. máj. 20. 14:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Figyeljetek.. Az oké, hogy "ne menjen szabadon elsőre..".. De ha most az oktató fogja meg a lovat, akkor megintcsak nem tanulod meg kezelni, és mikor szabadon mész, akkor tépsz bele. A másik, hogy ha az esés az elején elveszi a kedvét, akkor elvenné később is. Szóval ha három hónap múlva mész szabadon, és kapsz szárat, uyganúgy beletép(het)sz a szájába, meert eddig erről nem tanultál..
2011. máj. 22. 12:21
 22/23 anonim ***** válasza:

Első pár órán meg kellene tanulni a lovat: ápolni, felszerelni, vezeti. Felülni rá segítség nélkül, beállítani a kengyelt. Alap dolognak számít ahhoz hogy szabadon mehessen valaki hogy tudjon mind3 jármódban biztonságosan ülni, egyensúlyozni, és függetleníteni a lábat az üléstől és a tempótól (magyarul ha vágta van ne tapadjon a lábfeje a ló oldalához) Sok helyen a futószáron nincs is nyereg csak voltizsheveder épp ezért: hogy csak az ülésre figyeljünk.

Utolsó : az hogy: ugyanúgy beletép majd - ez hülyeség, még futószáron kell megtanulni a kezet is függetleníteni.

ha most az oktató fogja meg a lovat, akkor megintcsak nem tanulod meg kezelni - ez is már bocs, ő épp ezért van hogy mivel egy kezdőnek fogalma se lenne hogy kell megfogni, épp elégszer fogja megtanulni hogy kell kezelni majd később... ezért is kell tudni az összes jármódban lovagolni.

Egy kezdőtől hamarabb el lehet venni a kedvet egy eséssel mint olyantól aki már magabiztos a lovakkal, lehet hogy én se mentem volna többet ha az elején estem volna le, de amikor már 100x voltam, nem tudta elvenni a kedvem mert addigra sok lovat lovagoltam már, kihívás hogy vissza kell ülni és igenis menni kell tovább. Egy kezdőnek nincs ekkora tétje ő csak köszöni szépen ennyi volt.

2011. máj. 22. 17:39
 23/23 anonim ***** válasza:
Én 4 évesen kezdtem lovagolni , a harmadik órán már szabadon ügettem...most vagyok 17. Örülök , hogy nem tutujgattak sokáig , mert sok tapasztalatot szereztem és jobban is megtanultam lovagolni , mint azok akiket nem hagynak szabadon menni.
2011. máj. 28. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!