Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Négyszer voltam lovagolni és...

Négyszer voltam lovagolni és a negydik órán már ügettem, az nem túl gyors?

Figyelt kérdés
Összesen négyszer voltam lovagolni. AZ első órán már egyedül mehettem 2-3 kört. A második órán többet mehettem egyedül lépésben. A negyedik órán már ügethettem szabadon. Pedig az előző három óra egy évvel azelőtt volt. Szerintetek ez nem gyors?? (de azért én örülök neki. )
2011. máj. 20. 14:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Off, de én 25 éve készülök rá, hogy egyáltalán meg merjek simogatni egy lovat :D
2011. máj. 20. 14:25
 2/23 anonim ***** válasza:

Az a túl gyors, h elengednek. Én ügetni már az első alkalommal ügettem, pedig még csak 6-7 éves voltam.

De felelős oktató nem engedi el a lovast, még megfelelő kéztartással kengyellel illetve anélkül nem tud könnyű ill tanügetni...

Hova jársz?

Meg hány éves vagy?

2011. máj. 20. 14:27
 3/23 anonim ***** válasza:
31%

Amikor először ültem autóba úgy, hogy én vezettem (az első rutinpályás órán) a kb egy órás vezetés után már egyedül mentem haza (Budapestről Dunakeszire, kb 25km).

És ez bevett gyakorlat :) Mély vízben lehet úszni tanulni :D

2011. máj. 20. 14:27
 4/23 anonim ***** válasza:

Sir Butcher:

Ezek szerint jogosítvány nélkül vezettél???

Gratulálok!! :(((

Remélem a családom nem kerül hozzád hasonló sofőrök közelébe, mert nagyon szeretem őket.

2011. máj. 20. 14:43
 5/23 anonim ***** válasza:

Hát szerintem is az elengedés a gáz, főleg, hogy sokat kihagytál... bármi történhet ilyenkor még, felelőtlenségnek tartom az oktató részéről. Kérd meg legközelebb, hogy még fogja a lovat!

+Bocsánat az offért...

Sir Butcher, gondolom úgy vezettél egyedül, hogy az oktató melletted volt, nem? Engem is első rutinórán Kápmegyeren "vezettetett" a hölgy, majd betojtam, remegő lábakkal szálltam ki a kocsiból. Nem újpesti oktatód volt véletlenül??:P

2011. máj. 20. 14:57
 6/23 anonim ***** válasza:
51%

egyáltalán nem gyors egy igazi lovas/lovasoktató tudja az ilyeneket így a legjobb :)

én nagyon régóta lovagolok és oktatok ismerem a lovakat és a lovasokat

2011. máj. 20. 15:06
 7/23 anonim ***** válasza:

Maga a dologban nem az gyors, hogy a 4. órán ügettél, hanem az, hogy már szabadon engedtek, mert ez felelőtlenség az oktató részéről. Az lehet, hogy lépésben fennmarad, de magasabb jármódban nem biztos még az ülés,ezáltal a szárkezelés sem, és ha baj van, akkor pánikba esik a lovas tépi aló száját, vagy leesik.

Inkább kérd magad futószárra, tanulj meg úgy ügetni mind tan-, mind könnyű ügetésben, meg a vágtát, aztán lehet szabadon menni, ha ezek mind mennek kengyel nélkül is. Ha biztos az ülésed, akkor nem nagyon tud meglepni a ló, jobban tudsz segítségeket adni és a szárkezelésed is biztos lesz.

2011. máj. 20. 16:24
 8/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy csak a 4. órán ügettél, sztem lassú, mert már vki első órán üget ha elég bátor, de 2-3. órán már mindig szoktak ügetni.

Az viszont kicsit mellbevágó, hogy EGYEDÜL. Ez felelőtlenség, mert egyrészt, nem is tanultad meg kiülni az ügetést, másrészt az oké, hogy lépésben tudod irányítani a lovat, de ügetésben már abszolút nem biztos. Sokkal nagyobb az esélye, hogy leesel, mint, ha először futószáron mennél és csak az után engednének ki szabadon lovardába. Ez így nem elég következetes és szervezett sztem.

2011. máj. 20. 16:38
 9/23 anonim ***** válasza:
Nem nem az. Ha nem ügetnél még is mit csinálnál? az ügetés mindennek az alapja a lovaglásnál. Ne aggódj sokáig fogják veled gyakoroltatni. Addig százszor megunod :)
2011. máj. 20. 18:56
 10/23 anonim ***** válasza:

Nem itt kell dicsekedni

-.-"

2011. máj. 20. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!