Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Négyszer voltam lovagolni és...

Négyszer voltam lovagolni és a negydik órán már ügettem, az nem túl gyors?

Figyelt kérdés
Összesen négyszer voltam lovagolni. AZ első órán már egyedül mehettem 2-3 kört. A második órán többet mehettem egyedül lépésben. A negyedik órán már ügethettem szabadon. Pedig az előző három óra egy évvel azelőtt volt. Szerintetek ez nem gyors?? (de azért én örülök neki. )
2011. máj. 20. 14:22
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
nem olvastam végig az előttem szólókat szal boccs ha ismétlek. hmm nos engem 2. alkalommal engedtek el mert a hugom beszólt az oktatónak h "mi már tudunk lovagolni" nah szal elengedett, le is estem. (azóta aza ló a kedvencem:D) és az én esetemből tanulva mondom h igen, szerintem kicsit gyors. És ha egy évvel ezelőtt volt akkor vissza kéne szoknod a nyeregbe. Én télen nem lovagoltam és most tavasszal úgy éreztem magam mint egy kezdő... mostanára edződtem vissza egészen az ugratásig :)
2011. máj. 20. 21:23
 12/23 anonim ***** válasza:

tizenx éve lovazok, mégis néha futószáras órát kérek az edzőmtől...

A jó ülés, az nagyon fontos. Úgy h szabadon kóricálsz egy lóval, csak csúnya nagy hibákat szedsz fel. Én a helyedben keresnék egy másik helyet...

Lehet h birka a ló amin ülsz, de me van, ha bármitől megijed? te lekezdesz a lábaddal az oldalába kapaszkodni, ettől ő még jobban elindul, közben téped a száját, ettől még lehet h két lábra is áll, amire te úgy reagálsz h még jobban téped a száját, mire a ló hátra esik. és te meg a hátán vagy. Nem fincsi érzés.

Vagy csak simán leesel. Az se épp kellemes.

Amég nincs stabil ülésed, addig futószár....

Én is ismerek olyan helyet, ahol rögtön elengedik őket, terep, aztán vágta. Aztán jól elhiszik, h ők tudnak lovagolni, és ha elkerülnek egy normális helyre, akkor meg koppanak.

2011. máj. 21. 10:24
 13/23 anonim ***** válasza:
Kedves 15:06 te hol oktatsz?
2011. máj. 21. 10:26
 14/23 anonim ***** válasza:
Válaszolóknak írnám, hogy azért nyilván nem a legvadabb, legkezelhetetlenebb lóra ültetik... Ismerek olyan lovat, aminek kalimpálhatsz, ugrálhatsz, kiabálhatsz, SEMMIT nem csinál, kb ha leugrassz róla, akkor van csak esélyed leesni. Az oktató nyilván tudja, hogy mit csinál, és látja a lovason is, hogy mit engedhet neki. Futószáron ugyanúgy felágaskodhat vagy megugorhat a ló, ugyanúgy nem tudsz vele semmit csinálni, az esést meg nem kell ennyire túlreagálni, gondolom mindeknire adnak kobakot, legalábbis nálunk igen, szóval nagyobb bajod nem lehet, vagy ha lesz is, az meglett volna akkor is, ha már profi vagy és pl egy ugrásnál esel le. Előbb-utóbb úgy is le fogsz esni, nem kell tőle parázni, hozzá tartozik, ha félsz tőle akkor inkább hagyd az egészet... Mindenhol máshogy oktatnak, ja és szerintem egyáltalán nem zárja ki az oktatást az, hogy a lovas szabadon megy. Így legalább tudja irányítani, miből gondoljátok, hogy futószáron megtanulja a helyes szárkezelést?:)
2011. máj. 21. 11:45
 15/23 anonim ***** válasza:

ismerek olyan lovat, aki kenyérre kenhető, hátrafele lehet vágtázni rajta, évekig úgy tudtam, h semmitől sem ijed meg. látott buszt,traktort, tehenet, fóliát.

Aztán egyszer nem sárga busz jött, hanem fehér. Hát nem kis hisztit vágott le. Meg volt olyan is, h egy robogót mögötte indítottak be...Na azt se volt egyszerű kiülni.

És ő tipikusan az a ló, aki teljesen szelíd, a legkezdőbbeknek adható.

A ló az nem gép, nem lehet, szabad benne tökéletesen megbízni.

2011. máj. 21. 12:03
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
De miből gondoljátok, hogy futószáron jobban megtanulsz lovagolgni? Annyival figyelsz itt többre, hogy te irányítod. Futószáron ugyanúgy megijedhet a ló, de amelyik értelmes és kedves, az nem csinál semmit, vagy legalább vigyáz egy kicsit jobban. Van olyan ló, amelyikkel fejreesel mert megbotlik, viszont mikor tornáznak rajta, egy rossz mozdulata nincs, figyel minden lépésére...
2011. máj. 21. 18:43
 17/23 anonim ***** válasza:

Mert a futószár végén, fene se tudja h minek,de ott lóg egy oktató.

Nem csak azért h pofázzon, kijavítsa a feladataid, formálja az ülésedet,

hanem pl azért is, h megfogja a lovat, ha megijed...

Én is oktattam már gyereket, elég megbízható lovon, aztán egy szokatlan dologtól megijedt, ha nem fogom a futószárat, akkor a gyerek a földön végzi, és mivel ő spec. egy ügyes, de bátortalan és nagyon fiatal kezdő volt, elvette vna a kedvét az egésztől, ha szabadon megy...

2011. máj. 21. 18:50
 18/23 anonim ***** válasza:

11:15

A futószár célja nem a szárkezelés megtanulása, bár már ott is el lehet kezdeni, hanem a helyes ülés, független kéz kialakítása.

A legjáborabb ló is hisztizni fog, ha egy megijedést nem megfelelően reagál le a lovas.

2011. máj. 21. 18:52
 19/23 anonim ***** válasza:

15:06-os vagyok lényegtelen hogy hol oktatok :D de én csak röhögn tudok az itt okoskodó hozzá nem értőkön

akkora marhaságokat mondanak ...

2011. máj. 21. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:

A futószár arra való, hogy a delikvens megtanuljon normálisan ülni lovon. Meg kell találnia az egyensúlyát és ha meg tudja magát tartani az ülésével, akkor nem a szárba kapaszkodik, nem tépi a ló száját, ráadásul a lovat sem ferdíti el egy hibás üléssel.

Ha egy lovas kengyellel és anélkül mind3 jármódban képes fennmaradni és szépen ülni, akkor mehet szabadon és kaphat szárat.

Persze nem kizárt, hogy futószáron ugrik meg a ló, de akkor is az oktató egyből tudja fogni, így talán még a lovas sem pottyan le egyből. Esni is kell ezt nem tagadom, addig nem lovas a lovas, de egy ilyen "már az első pár alkalommal menjen szabadon"- féle kamikaze elvekkel én nem értek egyet és iszonyat nagy felelőtlenségnek tartom. Akinek papírja van és így oktat az szégyellje el magát jó mélyen, akinek meg nincs róla semmije, csak ezt látja helyesnek... na az inkább csak lovagolgasson magának.

2011. máj. 21. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!