Miért jó a sárgaréz zabla?
Figyelt kérdés
(nekem olív, kétszertört, tömör sárgaréz a tervem)2011. máj. 17. 16:53
1/6 anonim válasza:
és azt hallottam hogy azért márt jobb íze van mint a simának és a lónak jobb a szájába vennie vagy vmi ilyesmi...
2/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a réz zablák nehezebbek, így könnyebb irányítani velük a lovat. Mert vannak ezek a 'kék' zablák, amik pedig pont hogy könnyűek, extra finom szájú lovaknak kifejlesztve. És a sima fém, az pedig normál súlyú.
Aztán lehet, hogy keverem és a réz a könnyebb... O.O
3/6 anonim válasza:
Könnyebb az öntőmesternek megmunkálni. Egyesek szerit a ló is jobban szereti az ízét, mások szerint meg nem, és pont a vas ízért szereti. Tudja fene.
4/6 A kérdező kommentje:
hát köszönöm, énis igy az izéröl hallottam meg azis tény h sokkal nehezebb :) szoval akkor semmi különös bánásmodot nem igényel. :D csak a kollekció miatt gondolkodom :) (minden réz szinü) :$
2011. máj. 17. 22:21
5/6 anonim válasza:
A réz édesebb. De nem is a sárgaréz, hanem a vörösréz inkább. Emiatt a zablát nehezen elfogadó lovaknál használják, könnyebben felveszik a zablát és játszanak vele.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. máj. 19. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!