Lovastorna 3,5éves lovon?
Figyelt kérdés
3,5éves hidegvérű lovon lehet lovastornázni?(voltige)
és szabad pl. felállni a hátára?
2011. ápr. 25. 18:38
1/7 anonim válasza:
Ez a ló habitusától függ.
Ha nyugodt, bírja, tud futószáron menni, szóra vált jármódot, lapos a vágtája, akkor miért ne...
2/7 anonim válasza:
lehet 3,5éves lovon de óvatosan mert még nincs olyan erös gerince mint pl 1 6-7évesnek...de a hidegvérü mellet nem vok...mert voltige-ban álltalában vágtáznak ugye a lovak....és a hidegvérüek a nagy tömegük miat hamar kifulladnak:S
3/7 anonim válasza:
Korainak tartom. Egyrészt ahogy írták a ló háta még gyenge, márészt ugye ha 3 évesen kezdik belovagolni, akkor fél év alatt aligha vannak készen.
4/7 anonim válasza:
Elvileg tangetni is csak 5-6 éves korától lehetne egy lovon.
5/7 Diamond's master válasza:
Nem ajánlom. Először is mert még nem olyan erős a háta. Másodszor hiába vagy jó lovas, jó lovastornász a lónak nahyon sokat kel tanulnia azt a fajta vágtát, jármódütemeket, amelyekre tudod biztonságosan végezni a feladatokat. Ha nincs hozzászokva az egyenletes ütemhez, akkor egyenesen Tilos! Szerintem veszélyes ilyen fiatal lónál különösen..
6/7 anonim válasza:
Három évesen még minden ló csikó, és dinka. Szerintem ne kockáztasd a hátára állást sem a ló miatt, sem magad miatt!
7/7 anonim válasza:
hát én még nemláttam hidegvérű lovon tornázni de én magam résziről nemis ajánlom hisz azok a lovak inkáb fogatba valók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!